10 bästa SoundCloud -alternativen för oberoende artister

0 Shares

SoundCloud är en online -ljuddistributionsplattform som erbjuder streaming för mestadels oberoende och osignerade artister. Dessa artister kan ladda upp sin ursprungligen skapade musik och marknadsföra dem. Det viktigaste motivet för SoundCloud är att visa upp nya och fräscha talanger över hela världen genom sin plattform. Om du letar efter liknande webbplatser som SoundCloud, här är de bästa SoundCloud -alternativen som du kan använda.

Bästa SoundCloud -alternativen

Några av alternativen för SoundCloud är

  • Bandläger
  • Orfium
  • Spotify
  • Noisetrade
  • Hör det här
  • ReverbNation
  • Audiomack
  • Pandora
  • FunckWhale
  • YungCloud

Bandläger

BandCamp är ett av de mest populära alternativen för SoundCloud. Det är en plattform som ger oss full kontroll över de kommersiella aspekterna av vår musik. Förutom att hantera kommersiella aspekter, tillåter det oss att veta om våra lyssnare och fans. Varje artist kommer att ha sin BandCamp -sida där de kan ha alla sina sociala medialänkar och lista över all musik under sitt namn. BandCamp -användare behöver inte betala ett fast belopp årligen och de debiteras baserat på försäljningen av deras musik. Du kan ha en free konto för att ladda upp din musik och få 15% provision på försäljning upp till $ 5000 och 10% därefter.

Orfium

Orfium är en online musikpubliceringsplattform. I denna plattform kan du också få möjlighet att marknadsföra, sälja och distribuera musik och kan behålla 100% upphovsrätt till den. Genom att ha upphovsrätten har vi rätt att samla in royalty från plattformar som YouTube, Facebook, etc. som strömmar deras musik på sin plattform. Orfium betalar ut 80% av nettointäkterna till artisterna och tar bara 20% av provisionen. Du kan ladda upp video i den på free av kostnad och ingen förskotts kostnad behöver spelas.

Spotify

Spotify är en av de största musikströmningsplattformarna som används av miljarder användare över hela världen. De tillät endast känd artist och deras låt att strömma i sin plattform i början, men nu har den utökat sin funktion för att stödja alla oberoende och osignerade artister att visa upp sin talang genom att skapa en egen artistprofil och ladda upp musik och kan tjäna intäkter enligt antalet strömmar. De bana en bra plattform för oberoende konstnärer att visa sin talang tillsammans med professionella artister.

NoiseTrade

NoiseTrade är en plattform för oberoende musikartister att uttrycka sina talanger online. I Noisetrade laddar artisten upp sin musik online och får sina fans att ladda ner den för free. För att ladda ner måste fläkten logga in genom att skapa ett konto genom att ange sina uppgifter. Fanen kan interagera med sin favoritartist via posten och kan betala sina fans med valfritt belopp. NoiseTrade förvärvar 20% provision från artisten som betalas av deras fans och 80% kommer att ges till dem.

Hör det här

Hearthis är en plattform för musiker som skapar sin egen musik. De kan ladda upp på denna plattform och dela den med sina vänner och fans. De förser artisten med en profil, flödesida med likes och kommentarer och delar sitt spår genom vilket de kan uppdatera sina fans med alla uppdateringar om hans musik. Precis som SoundCloud kan artisten sälja sin musik direkt till sina fans på egen hand genom att skära ut sitt skivbolag och andra mellanhänder. De har en free version med begränsad lagring och premiumversion för 4 € per månad med obegränsat lagringsutrymme.

ReverbNation

ReverbNation är en plattform för lokala musikartister att vara i rampljuset. De tillhandahåller en separat applikation för artister och fans där artister laddar upp sitt musikinnehåll och kan också interagera med sina fans medan fansen kan se deras innehåll och ladda ner från det. Användarna kan upptäckas baserat på deras musiksmak. De har en free plan med begränsad lagring för artisten och premiumplanen börjar på $ 9,95 per månad med obegränsat lagringsutrymme.

AudioMack

Audiomack är en online musikdistributionsplattform för nya artister. De följs av flera musikproducenter och DJ. De har miljoner användare i månaden. Audiomack används för att gilla, dela och posta om dina favoritlåtar i den. De är helt free kostnad utan något premiumkonto till det. Artisten kommer att få sin provision beroende på försäljningen av deras låt.

Pandora

Pandora är en av musikströmningsplattformarna online. De ger dig en personlig lyssningsupplevelse som utvecklas med din smak. De ger ljudupplevelse av hög kvalitet. Vi kan anpassa allt som typen av genre, artister och DJ enligt våra behov och det kommer att rekommendera det bästa bland det till dig. De har en free version av pandora med färre funktioner i den medan premiumversionen som kostar $ 4,99 per månad har flera funktioner för att förbättra vår streaming och många fler i den.

FunckWhale

FunckWhale är en öppen källkod och egen värd för musikströmning. I Funckwhale kan vi ladda upp och lyssna på musik. Vi kan söka baserat på din favoritgenre, artist, eller så kan vi också direkt söka online efter det. De har en stor samling album och låtar på sin plattform som de kan använda för free eller betala enligt artisterna. Det är helt free kostnad för alla användare. De har inga begränsningar för någon av dess användare och kan ha tillgång till alla tjänster som finns tillgängliga i den.

YungCloud

YungCloud är en underjordisk musikströmningsplattform. I denna plattform kan du ha en direkt anslutning till fansen utan mellanhand. För Soundcloud -användare som söker efter alternativ är Yungcloud det bästa alternativet eftersom de har ett liknande gränssnitt så att användaren enkelt kan anpassa sig till det. De är helt free gratis och provisionen för din låt är baserad på försäljningen den gör på plattformen.

Dessa molnbaserade musikströmningsplattformar är de största tillgångarna för spirande sångare och musiker som enkelt kan visa sin talang för sin värld utan att spendera mycket och också på ett enkelt sätt.

Obs! Ovan nämnda soundcloud -alternativ är baserat på ingen särskild ordning, du kan använda alla applikationer som passar dina behov.

Låt oss veta om vi missade något i kommentarsfältet nedan. Håll kontakten med oss ​​för mer, följ oss på Facebook och Twitter.

0 Shares