75% av barnen mellan åldrarna 8 och 11 använder en surfplatta …

0 Shares

En alarmerande studie dök upp på webben idag och visade att fler och fler barn är det med tabletter dagligen. Det visar sig att 75% av barnen mellan 8 och 11 år använder en tablett regelbundet, enligt en nyligen genomförd studie. Det hänvisar till Amerikanska barn, förresten.

YouGov Omnibus är den som forskar i den yngre generationen, som heter Gen Z just nu. De flesta amerikaner mellan 8 och 17 år använder en tablett regelbundet i en andel av 65%. Det är väldigt oroande och bisarrt att andelen växer för mindre individer. Regelbunden användning minskar hos äldre barn, eftersom 15 till 17-åringar endast använder tabletter i en andel på 52%.

Naturligtvis kan de lika gärna använda smarttelefonen oftare. Bland Gen Z-representanterna som använder en surfplatta regelbundet finns det ett ganska högt personligt ägande. 8 av 10 av de vanliga användarna (81%) hävdar att de har sina egna surfplattor, med personligt ägande högst bland 15 till 17-åringar, 90%. En fjärdedel av de frekventa tablettanvändarna (25% i generationen säger att de inte äger skiffer utan har tillgång via syskon eller föräldrar.

Om du undrar vad de faktiskt gör på surfplattor är det spel 77% av gånger, videor i 74% andel och musik går till 56%. Andra uppgifter visar att 47% av barnen föredrar att läsa en fysisk bok jämfört med 21% som föredrar att läsa på en surfplatta. 27% av dem gillar att läsa böcker på riktigt och på surfplattor lika. Jag bör nog påminna alla om att de flesta läkare om inte alla rekommenderar att de begränsar tablettens exponeringstid för de små för att inte försämra deras utveckling …

Jag ser dock inte att det händer när som helst, så ofta använder föräldrar surfplattan som barnvakt för de små.

0 Shares