[Actualizado] WiMax -tekniken återvänder till Chile tack vare Claro

0 Shares

Den trådlösa tekniken vi känner till WiMax Detta är inget nytt i Chile, eftersom tidigare år företag som Telmex har erbjudit det till sina kunder sedan 2006 där fast bredband inte kunde nås.

När det gäller Telmex såldes det inte längre till allmänheten när företaget döptes till Claro Chile. Detta är faktiskt svaret som operatören gav när en användare frågade om WiMax där 2014:

Vi ansåg redan att denna teknik utrotades i vårt land. Operatören Claro Chile förvånar oss dock över att se det på sin webbplats erbjuder begränsat internet med WiMax -teknik.

WIMAX TILLBAKA TILL ANVÄNDARE AV ANVÄNDARE

Allt du behöver göra är att gå in på Claro Chiles webbplats, välj Tjänster och senare Internet i avsnitt Hemtjänster, där hittar du planen kallad “Begränsad WiMax -plan” som har en månadskostnad på $ 29,990 CLP med en kampanj på $ 17,990.

Som rapporterats av operatören har tjänsten en 30 GB månadsavgift för surfning, medan dess nedladdningshastighet som säkerställer att tjänsten är 4 Mbps och 1 Mbps uppladdning. När nämnda navigeringskvot har uppnåtts, tjänsten är avbruten och den första i varje faktureringscykel kommer att återställas.

Operatören betonar det det handlar om WiMax -teknik Av vilka vi för närvarande inte helt vet dess tillgängliga täckning, men vi föreställer oss att det kommer att anställas i röda och landsbygdssektorer där Claros fasta tjänster inte kan nås.

Vi hoppas få mer information med operatören mycket snart.

Stort tack till @Residentcl för att du meddelade oss!

UPPDATERA 10 JUNI 12:34

Allt verkar tyda på att Claro -operatören felplacerade lite och de förväxlade WiMax med 4G i högfrekvent (LTE TDD), eftersom vi nu kan se på deras webbplats att de har uppdaterat planen som tidigare kallades “Limited WiMax Plan” och är kallas nu “Limited LTE Plan”.

Villkoren fortsätter att upprätthållas som vi hade informerat dig i början. Men denna gång betonar operatören att det är LTE TDD -teknik, det senare betyder att tjänsten fungerar på höga frekvenser även om vi inte vet på vilken frekvens … om de inte har haft fel igen 😅.

Så vi beklagar att informera dig kära läsare om att WiMax fortfarande inte är tillgängligt för nyanställningar.

0 Shares