Alcatel A5 LED-recension: tamarroen i dig vill redan ha den

0 Shares

Alcatel A5 LED-recension

Det var praktiskt taget ett år som vi inte hade granskat en Alcatel-smartphone och vi är glada att återvända till det här varumärket från en av de mest nyfikna smartphones vi någonsin har sett i omlopp: A5 LED.

LÄS OCH: Alcatel Recensioner

Förpackning

Inuti paketet hittar du ett klassiskt borstat svart lock (dvs. utan LED), en USB-microUSB-kabel, ett par stereohörlurar och en 5V / 1A strömförsörjning.

Konstruktion och ergonomi

Alcatel A5 LED den har en stor LED-baksida. Behöver vi prata om något annat? Alcatel ville verkligen inte skapa en smartphone som är kompakt, lätt eller med värdefulla material. Allt han ville göra var att göra en smartphone med en LED-baksida. Sedan kan vi naturligtvis diskutera det faktum att smarttelefonen i teorin är modulär, men i allmänhet säljs den bara med versionen på baksidan med färgade lysdioder och till och med telefonens namn lämnar inte många tvivel. Tjockleken med ledskyddet är över 10 millimeter, medan vikten når 168 gram. Smarttelefonen har därför lite “tegel” -form men används fortfarande bra överlag.

Återgår till att prata om omslaget detta är gjort av en array med 4 × 9 lysdioder: dessa lysdioder är stora i storlek, men rutnätet ovanför gör att de kan sprida färgen och ge en övergripande trevlig effekt. Ljusstyrkan på dessa lysdioder är bra och syns även på avstånd.

Hårdvara

Hårdvaran i denna A5-LED skriker inte alls ett mirakel, men det är i linje med förväntningarna hos en lågtelefon. Vi har en 1,3 GHz Mediatek MT6753 oktakärnprocessor, Mali T720MP3 GPU, 2 GB RAM-minne och 16 GB utbyggbart internminne. Lyckligtvis är det möjligt att utöka detta minne utan att ge upp det andra SIM-kortet, eftersom under luckan är alla kortplatser oberoende.

Anslutningar är bara anständiga: Wi-Fi är monoband b / g / n, Bluetooth är 4,2 och det finns FM-radio. Istället saknas NFC. Det finns ingen LED för frontanmälan, men de kompenserar bra för alla på baksidan. Slutligen saknas också fingeravtrycksläsaren.

KORT: Alcatel A5 LED

Kamera

Huvudkameran är en 13 megapixel ƒ / 2,0 vilket gör att du kan ta diskreta bilder i gott ljus, men inte mycket mer. Det finns dock en dubbel dual-tone LED-blixt tillgänglig för dessa fall. Speciellt i svagt ljus är bilderna av ganska dålig kvalitet. Även de tillgängliga funktionerna är inte många och är begränsade till HDR (inte alltför effektiva) och en collagefunktion. Den främre kameran är en anständig 5 megapixel med LED-blixt. Även videoklippen i Full HD-upplösning är tillräckliga.

PROV: Foto – Video

Visa

A5 LED Den har en 5,2 tums IPS-skärm med upplösning HD (1280 x 720 pixlar). Skärmen är diskret och den automatiska ljusstyrkan gör sin plikt ganska bra även om den vid sin maximala inställning inte är särskilt ljus. För att göra allt lite mer komplicerat finns det främre glaset som rymmer fingeravtryck tillräckligt och måste därför rengöras ofta.

programvara

Android-versionen som vi hittar inuti A5 LED är en något modifierad version av Android 6.0 Marshmallow. Tyvärr finns det för närvarande ingen uppdatering av Nougat och detta, som nämnts i andra recensioner, kan bara få oss att sätta upp näsan. Det största anpassningsarbetet handlar om teman. Det är faktiskt möjligt att ändra utseendet på telefonen med många olika teman (vissa till och med roliga) eller genom att välja färgerna i den omgivande miljön med kameran och “förkläda” hela systemet (inklusive appikoner) med dessa färger. Definitivt en trevlig och unik idé.

Den verkliga appen som gör skillnad i det här fallet är Ljusshow, det är styrprogramvaran för LED-omslaget. Det första alternativet gäller möjligheten att slå på omslaget i takt med musiken (det fungerar med vilken musikprogramvara som helst): att skaka smarttelefonen under uppspelning roterar du mellan alla tillgängliga effekter. Sedan finns det ett par “spel” att generera mönster antändning för hand och det finns möjlighet att färga locket baserat på färger. Det sista objektet är relaterat till aviseringar: du kan få fina ljusa meddelanden på baksidan baserat på appen som fick dem, med en annan färg och ett flödande brev (F för Facebook, jag för Instagram, T för Telegram och så vidare). Du kan också ställa in en annan animation vid samtal från en viss person.

Sammantaget är telefonens prestanda anständig: de är inte sämre än vi förväntade oss för prisklassen, men samtidigt är den totalt sett lite högre än andra produkter till samma pris.

Autonomi

Batteriet är 2800 mAh som inte kan tas bort (även om bakstycket kan öppnas och bytas ut). Föreställningarna är genomsnittliga och låter dig komma till slutet av dagen med en enda laddning och en genomsnittlig användning, men kom också ihåg att bakstycket har sin egen konsumtion och att långvarig användning kan sänka den slutliga autonomin.

Pris

Alcatel A5 LED säljs officiellt i Italien för 209 €, ett något högt pris för den hårdvara som erbjuds, även med tanke på LED-baksidan som ingår i paketet.

Inköp

Alcatel A5 LED säljs på Amazon från 164 € ett pris mycket mer i linje med det mycket unga målet som denna smartphone riktar sig till.

Riktmärke

Foto

0 Shares