Alcatel POP Mirage Review

0 Shares

Low-end-segmentet går för närvarande genom ett ganska kritiskt ögonblick: övervägs inte av marknaden. Detta beror på den stora ökningen av mellankomponenter med utmärkt prestanda till ganska preliminära priser.

Men alternativen finns kvar, och Alcatel erbjuder oss en ödmjuk enhet, men kapabel till allt, till ett ganska stort pris. Med dig, Alcatel POP Mirage.

Tillverkare och modell
– Alcatel-TCL
– POP Mirage – 5057M
– Ursprungligt tillstånd: nytt
Nätverk som stöds
– 3G: 850/900/1700 AWS / 1900/2100
– 4G LTE: B2, B3, B4 AWS, B5, B7 Chile, B17, B27, B28 Chile
– Kategori LTE 4 150/50 Mbps
Kompatibilitet i Chile
– 3G: Allt
– 4G: Allt
– INTE kompatibel med 4G +
Skärm
– IPS
– 5,5 tum
– HD-upplösning (1280 × 720)
– Densitet på 267 pixlar per tum
Kameror
– 8MP huvudsensor
– f / 2.0
– HDR
– LED-blixt
– Video: 720p vid 30 fps, Hyperlapse-läge
– 5MP framsensor
– Främre blixt: Ja
– Vidvinkelobjektiv
–Professionellt läge: nej
Hårdvara och anslutning
– Qualcomm Snapdragon 212
– 4 kärnor upp till 1,3 GHz
– 32-bitars
– Adreno 304 grafikchip
– 1,5 GB RAM
– 16 GB internminne, stöd för Micro-SD-kort.
– Wi-Fi 802.11b / g / n, Bluetooth 4.1 LE, A-GPS
– Micro-USB 2.0
Programvara och funktioner
– CyanogenOS 13.1, baserat på Android 6.0.1 Marshmallow.
– Chrome-webbläsare, Spela musik, CyanogenOS-funktioner, FM-radio
Mått / vattentålighet
– 151 x 77 x 7,99 mm
Vikt: 156 gram
Batteri
– Li-Po
– 2500 mAh
– Inte avtagbar

Generisk design, men välbyggd

Vi står inför en enhet för en mer eller mindre låg budget och därför förväntar vi oss inte premiummaterial och en spektakulär design. Det är tvärtom tvärtom, POP Mirage Den är byggd i plast och har en design som är ganska vanligt att hitta i andra Alcatel-enheter.

Ja verkligen, Jag måste lyfta fram hur väl byggd den här smarttelefonen äroch; Det ger inte den billiga plastkänslan, och det känns ganska fast i handen. Det faktum att det är en stor, tjock och fyrkantig enhet kan vara lite irriterande i handen.

Mitt huvudsakliga klagomål är placeringen av strömbrytarna och volymkontrollknapparna. Enligt min bedömning, de är för höga, och detta gör det mycket obehagligt när vi använder telefonen när vi vill låsa eller låsa upp den. Åh, och kanske är kontakten för att ladda enheten irriterande, vem kom med en så revolutionerande position?

Välbyggd enhet.

❎ Ooriginal design.
❎ Det är inte särskilt ergonomiskt.

Medioker kamera

img_8816

Kära läsare, för att jag är glad att behöva hoppa över det här avsnittet i denna recension, för sanningen är att jag inte har mycket att prata om kameran på den här enheten. På papper har vi en 8 megapixelkamera med bländare F /2.0 … Och inget annat att markera.

Resultaten tyvärr de blev mindre än vad jag förväntade mig, ärligt talat. Jag trodde att min kollega José Manuel överdrev lite när han analyserade Alcatel Go Play-kameran – enhet som har samma 8MP-sensor – men jag ändrade mig. I situationer med bra ljus följer enheten rättvist, men inte när saker och ting förändras.

När solen börjar gå ner (säg klockan 16:00) visas skuggorna på sin starkaste punkt. Telefonen lider mycket och du har bara två alternativ: underexponera eller överexponera, det finns ingen mellanväg. För att inte tala om natt- och interiörfotografier, det kommer också ganska kort – även om jag redan hade antagit det. Detaljeringsnivån på bilderna är tillräcklig men mycket går förlorat när vi har mindre ljus till vårt förfogande.

Slutligen når den främre kameran på den här enheten 5 megapixlar upplösning, och resultaten är typiska för ett lågt intervall. Här är exempelbilderna:

När det gäller videon befinner vi oss begränsad till inspelning med 720p-upplösning, med 30 bilder per sekund.

Passerar bredvid kameraappen, Jag vågar säga att detta är den största dygden av detta. Det är ganska enkelt och lätt att använda. Det har inte ett manuellt läge – vi kan bara justera exponeringskompensationen och ISO från inställningsmenyn – men det har möjlighet att ta bilder i HDR, panoramafoton och vi kan till och med ta en hyperlaps.

✅ Enkelt och intuitivt gränssnitt

❎ Dåligt gensvar i vanliga situationer.
❎ Video begränsad till 720p upplösning.
Låg detaljnivå.

Android som det borde vara, enligt Cyanogen

På POP Mirage-förpackningen kan vi se att Cyanogen, den populära utvecklaren av Android-baserade anpassade ROM-skivor, dyker upp flera gånger. Denna speciella enhet, levereras med CyanogenOS 13.1 ur lådan, som är baserad på Android 6.0.1 Marshmallow.

Fördelarna med CyanogenOS jämfört med Android Stock är en hel del, särskilt på grund av den omfattande anpassning av systemet som det erbjuder användarna: från att ändra ikoner som vi ser i statusfältet till att kunna ändra utseendet på systemet i allmänhet.

Det finns många alternativ att välja och ändra även om det ibland verkar lite överdrivet, och jag tror att mer än en person kan bli yr med så många tillgängliga alternativ.

Snapdragon 212-processorn, tillsammans med sin 1,5 GB RAM, göra den totala upplevelsen ganska smidig inom systemet, och de flesta applikationer och spel har acceptabel, men inte optimal prestanda. Naturligtvis, förvänta dig inte bra prestanda i spel med hög grafisk kvalitet, för du kommer inte att få det.

✅ Acceptabel prestanda.
✅ Hög anpassningsnivå tack vare CyanogenOS.

❎ CyanogenOS är inte lämpligt för alla användare.

Jämförelser

Multimedia och ljud

Audio

När det gäller multimediasektionen, vi hittar Google Play Musik som standardmusikspelare på telefonen.

img_8802

Applikationen fungerar ganska bra som alltid, super flytande och lätt att använda. Personligen prenumererar jag inte på streamingkatalogen (för jag har inget sätt att betala för det), så Jag slutar alltid använda lokal musik.

Enheten har en högtalare på baksidan av den. Det är inte den bästa kvaliteten i världen, men åtminstone når den en ganska hög volym. Tyvärr kan jag inte säga detsamma för ljud med hörlurar, eftersom detta är ganska begränsat. Det betyder att du sällan kommer att kunna njuta av din musik på platser där det finns större ljudnivå.

Ljudkvaliteten är acceptabel med trådbundna hörlurar. Tyvärr har jag inte Bluetooth-hörlurar för att testa med dem.

Multimedia

Ska jag ge Alcatel (eller Cyanogen?) Ett slag på handleden för iInkludera två applikationer för att visa foton och videor. Det här är Google Photos och CyanogenOS egen galleriapp. Personligen såg jag mig själv använda Cyanogens egna fler gånger än Googles. Foton kan fortfarande inte övertyga mig, och dess gränssnitt ser ut som en katastrof för mig.

Galleriappen, å andra sidan, fungerar ganska bra, är enkel och har flera användbara funktioner., till exempel möjligheten att ansluta till Flickr eller Google+, och att kunna se alla våra foton som laddas upp till dessa tjänster direkt från samma applikation.

✅ Hög volymnivå genom högtalaren.
✅ Native gallery app är ganska funktionell och enkel.

❎ Volymen genom hörlurar är begränsad.
Varför har två galleriappar?

Låg skärm på en stor telefon

Vi står inför ett lågt intervall och uppenbarligen att skärmen inte kommer att vara av kvalitet. POP Mirage har en 5,5-tums IPS med 720p-upplösning, vilket ger oss cirka 267 pixlar per tum.

Det kan verka låg upplösning för en sådan skärm, men sanningen är att den inte ser så dålig ut. Har bra betraktningsvinklar, och trots att pixlarna ibland kan ses på skärmen har den en ganska acceptabel skärpa för sitt prisklass, och färgerna ser ganska bra ut.

img_8821

Kanske kan förbättras i utomhusvisning, eftersom den maximala ljusstyrkan inte är så hög, och det kan påverka mycket i de flesta situationer där vi är utanför en konstruktion.

✅ Acceptabel bildkvalitet

Maximal ljusstyrka kan vara bättre.

Batteri: kan vara mycket bättre

Vi har 2500 mAh batteri för en 5,5-tums telefon. Först verkade det lite för mig, trots att det har en processor som kan hantera energi och en skärm som inte förbrukar så många resurser. Mitt tänkande förblir detsamma och jag tror att det bara är brist på optimering från tillverkarens sida.

Applikationer som används: Telegram, WhatsApp, Play Music, Gallery, Facebook, Twitter, YouTube, Google Now, Instagram, Snapchat, Swarm, Car Throttle, Flickr.
Aktiv anslutning: 4G LTE, Wi-Fi, Bluetooth och GPS.
Använda bärbara datorer: Moto 360 (Android Wear).
Skärmens ljusstyrka: Automatisk

Skärmtid: 2 timmar, 54 minuter.

Total användning: 10 timmar, 52 minuter.

Dags att ladda batteriet: 2 timmar, 13 minuter.

Avslutning

Jag måste säga att trots mina största klagomål, enheten i allmänhet är ganska bra jämfört med andra i samma sortiment som tillhör Alcatel. Det är utan tvekan ett annat team än resten, eftersom det är stort för sitt prisklass och bland annat har ett mycket anpassningsbart system.

Det är tydligt avsett för dem som gillar att konsumera videor och multimedia i allmänhet tack vare den stora skärmstorleken – som inte ser så illa ut, en dygd som bara kan försämras av begränsat ljud via hörlurar.

img_8739

Kameran är något som du inte vill röra mycket om du anskaffar den här enheten, på grund av funktionell har den lite. Jag tror att enhetens strömförbrukning kan förbättras genom att optimera batteriet och processorn lite mer, det är bara en fråga om att tillverkaren lägger batterierna i detta avseende.

Jag rekommenderar det? Ja absolut. Det är en enhet som uppfyller – nästan – alla krav som en användare kan behöva.

Tillgänglighet

Alcatel POP Mirage kan endast köpas hos operatören Movistjära, till ett pris av CLP 115 990 $ i det förbetalda läget, och även efterbetalt.

img_8804

0 Shares