Alexa’s samtals- och meddelandefunktioner är nu tillgängliga på surfplattor

0 Shares

Alexa är inte bara din enda plats för sångkommandon, påminnelser, recept och så vidare. Det har också en röst- och videosamtal funktionalitet, som nyligen var upplåst tabletter. Det fanns redan tillgängligt på Echo och nu nådde det skiffer.

Amazon meddelade under de senaste 24 timmarna att det aktiverar stödet för samtals- och meddelandefunktioner på iPads, Android-surfplattor och Fire OS-surfplattor. På Amazon Fire HD 10 fungerar till exempel Alexa-samtal och röstmeddelanden via händer free, så du ber i princip bara Alexa att vidta några åtgärder. Fire 7 och Fire HD 8 eller äldre generationens skiffer låter dig trycka på hemknappen för att ringa eller skicka ett meddelande.

Det verkar så enkelt. De stöder också Drop In, vilket är en funktion som låter dig använda Alexa-enheter som intercoms. I grund och botten kan du ansluta till andra enheter runt hemmet eller till vänner och familjes hem, om du aktiverar den dedikerade funktionen. För att kunna använda samtals- och meddelandefunktionerna behöver du den senaste versionen av Alexa-appen och även för att verifiera telefonnumret och sedan importera kontakter.

Det utökade stödet för röstsamtal och meddelanden visar att Alexa är mer än bara en vanlig virtuell assistent och nav för smarta hemfunktioner. Röstintegration har lovats sedan januari, så i framtiden kommer du att prata med Alexa i en dedikerad app, inte bara via Alexa-enheter. Vi ser detta som ett sätt att betyda mer i mobilvärlden, där Amazon redan misslyckades med Fire Phone.

0 Shares