AMD presenterar Zen 2 -processorarkitektur och första 7nm GPU Radeon Instinct MI60 och MI50

0 Shares

AMD visar upp sin nya Zen 2 -processorarkitektur vid nästa Horizon -pressevenemang, liksom världens första 7nm Radeon Instinct MI60- och MI50 -GPU: er som stöder den nya PCIe 4.0 -bussen

Amd zen 2

Radeon Instinct MI50 och MI60

Radeon Instinct MI50- och MI60 -GPU: erna är baserade på Vega 20 -arkitekturen och är inriktade på AI deep learning, high performance computing (HPC) och andra professionella applikationer inom en mängd olika branscher.

Radeon Instinct

Radeon Instinct MI50 -grafikkortet är utrustat med 16 GB och MI60 har 32 GB HBM2 -videominne, samt integrerad logik för att tillhandahålla hårdvaruvirtualisering för molndatorer. Den maximala prestandanivån för MI50 är 6,7 teraflops FP64 och MI60 är 7,4 teraflops FP64.

Acceleratorerna är utrustade med PCIe 4.0-stöd och två Infinity Fabric Links med en maximal peer-to-peer-bandbredd på 200 GB / s, vilket är 6 gånger snabbare än PCIe 3.0. Det nya gränssnittet gör det möjligt att kombinera upp till 4 acceleratorer till en enda array. Radeon Instinct MI60 kommer att säljas före slutet av 2018 och MI50 under första kvartalet 2019.

AMD Zen 2

AMD Zen 2

AMD presenterade också en väsentligt renoverad 7nm Zen 2 -arkitektur med 2x bandbredden som kommer att användas i de kommande Epyc Rome -serverprocessorerna. Den nya arkitekturen har en radikalt omdesignad beräkningspipeline, fördubblad till 256-bitars flytande punktoperationer och förbättrat hårdvaruskydd mot vissa versioner av Specter-sårbarheter.

AMD-Zen-2

AMD Zen 2 har ett ovanligt visuellt arrangemang av Chiplet Design -kristaller – tillsammans med processorn placeras mer massiva block med kontroller och gränssnitt på samma underlag, gjorda med en 14 -nm teknisk process. Detta arrangemang kommer att eliminera nackdelarna med den nuvarande Zen + -arkitekturen, som ligger i ojämn tillgång till NUMA -minne.

Bortsett från det har AMD tillkännagivit den kommande Zen 4 -arkitekturen, som fortfarande är under utveckling och tidigast kommer att släppas förrän 2021. Innan dess kommer de Zen 2 -baserade Rom -processorerna att släppas, Zen 3 -arkitekturen kommer att introduceras med den förbättrade 7nm TSMC Gen II (N7 +) processtekniken, och först då kommer Zen 4 med en mer avancerad procesteknik att släppas .

0 Shares