Android stöder flexibelt skärmar

0 Shares

För en tid sedan började flexibla skärmar med Android med vilken prototyp som helst och i många fall visade det sig vara en annan uppfinning eller ett misslyckat förslag. Det handlar bara om att komma ihåg de första testerna som den flexibla skärmen i Japan Display.

Men över tid har tillverkarna perfektat de ojämna prototyperna och levererat ett mycket bättre utarbetat förslag än först. Men det ligger en ganska viktig fråga bakom detta. Vad sägs om programvaran?

Det visar sig att Google för några ögonblick sedan har bekräftat det från och med nu operativsystemet Android kommer att ha stöd för flexibla skärmar eller vikbar. Detta har bekräftats av Vice President of Engineering, Dave Burke, som påpekar följande:

Google förbättrar Android för att dra nytta av det här nya formatet med så lite arbete som behövs

Med detta nya flexibla displayställ, utvecklare kommer att kunna börja använda dessa funktioner för att skapa nya applikationer som anpassar sig till detta format av utrustning, som kan vara telefoner eller surfplattor.

flex skärm android animation

På samma sätt när du stöder den här typen av skärmar, Google förhindrar att Android faller tillbaka i ett fragmenteringsstadium, där varje tillverkare skapar sin ännu mer personliga version av Android om den inte stöds inbyggt, vilket bidrar till fragmentering av enheterna, vilket leder till svårigheter i framtida uppdateringar.

Vad sägs om native flexibel skärmstöd?

Källa: The Verge
0 Shares