Apple blockerar Telegram -uppdateringar på iOS i nästan 2 månader

0 Shares

Dramat mellan Telegram och Ryssland ger fortfarande något att prata om. För några veckor sedan rapporterade vi det Ryssland försöker blockera appen på dess territorium, förhindrar åtkomst till IP -adresser, lämnar andra företag utan service. Den här gången, enligt Pavel Durov, VD för Telegram, det är Apple som ger problem till Telegram. Och förmodligen ligger Ryssland fortfarande bakom detta.

I en tweet indikerade Pavel att de ryska myndigheterna De bad Apple att ta bort appen från App Store. Detta matchar blockering av appuppdateringar. Det betyder att medan de har åtgärdat olika fel, de har inte kunnat publicera dem. Till exempel, klistermärken fungerar inte längre på iOS 11.4. Å andra sidan, ansökan inte följer de nya europeiska GDPR -reglerna, som hade en tidsfrist den 25 maj sist.

Medan Apple förhindrar Telegram -uppdateringen, Android -versionen har fått 4 uppdateringar. Google fick också en begäran om borttagning från Ryssland.

Hur påverkar detta mig?

Om du är i Latinamerika, tekniskt ingenting. Om du inte har en iPhone med iOS 11.4. Du kommer inte att kunna använda klistermärken och du kommer förmodligen att hitta några buggar i programmet. Förmodligen Telegram -teamet han har redan fixat dem, men de kan inte ladda upp en ny version.

Om du är i Europa, saker blir lite komplicerade. Förutom att programmet inte fungerar bra på iOS 11.4, detta det överensstämmer inte längre med GDPR -reglerna. Appen kommer sannolikt att stängas av och du kanske inte kan ladda ner den.

Om du är i Ryssland, du har tur om du fortfarande kan använda Telegram.

Källa: Engadget

0 Shares