Apple fortsätter att tappa marknadsandelar för surfplattor för andra gången …

0 Shares

Apple iPad -leveranser fortsätter att minska och Cupertino -företaget tappar marknadsandelar, men konkurrenterna gör det inte riktigt bättre. Hela surfplattemarknaden verkar ha drabbats av stagnation eller minskning.

ipad-air-2-vs-ipad-air-vs-ipad-4-3-2-1

Apple förlorade marknadsandelar för surfplattor för andra kvartalet i rad på grund av nedgången i iPad -leveransen. Under fjärde kvartalet 2014 levererade Apple 21,42 miljoner iPads, en minskning på 18%från år till år. Saker och ting blev värre under första kvartalet 2015, när de levererade endast 12,62 miljoner iPads, för en minskning på 23% från 2014. Samsung gör det inte bättre, med en nedgång på 30% jämfört med föregående år i första kvartalet i år.

Den totala tablettmarknaden minskade med 13% under det senaste kvartalet. ABI Researchs källor hävdar att tablettmarknaden upplever en stagnation och minskning. Det har blivit mättat och människor går mer mot phablets, 2 i 1 -enheter och Chromebooks nuförtiden. För nästa år förutspår ABI att tillväxten förblir oförändrad till något negativ.

0 Shares