Apple och Samsung får sitt första straff för planerad föråldring

0 Shares

I början av detta år, OAntitrustorganisation från Italien började undersöka Apple och Samsung separat för att avgöra om företagen avsiktligt pressade programuppdateringar som bromsade gamla enheter.

Nu den Authorità Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM) har utfärdat ett uttalande som säger att både de i Cupertino och sydkoreanerna bröt mot flera konsumentkoder och har utfärdat böter för båda. Verkligen, Apple hade bekräftat att iOS minskade processorkraften för att undvika förlust av batteriets hälsa och inte överbelasta de som var i dåligt skick.

Detta väckte misstankar om Samsung och, enligt forskning, när de lanserade Android Marshmallow 6.0.1 -uppdateringen, designad för den senaste Galaxy Note 7, märkte de som installerade den på Note 4 att firmware det var för krävande för smarttelefonen, som orsakade ett fel i vissa fall.

Slutligen båda företagen har fått böter på 5 miljoner euro för att släppa programuppdateringar som minskar prestandan för sina smartphones.

Dessutom har Apple en andra böter på 5 miljoner euro för att inte informera användarna om den genomsnittliga livslängden och procedurerna för underhåll och byte av batterier.

Källa: The Verge
0 Shares