Apple T2 -chip på nya MacBooks blockerar Linux -installation

0 Shares

Nya 2018 Apple MacBook Pro, MacBook Air Retina, Mac mini och iMac Pro har alla en T2 -coprocessor, som ansvarar för datasäkerhet genom att hantera Secure Enclave, som styr Touch ID, APFS -datakryptering och UEFI Secure Boot. Men som det visade sig senare är T2-chipet också ansvarigt för att ladda tredjeparts-operativsystem via BootCamp-verktyget.

Apple T2 -chip

Kärnan i problemet

Baserat på Apples T2 -tekniska dokumentation stöder chippet endast Microsoft Windows Production CA 2011, medan Microsoft Corporation UEFI CA 2011, som krävs för digitala signaturer för Linux -distribution bootloaders, inte stöds. Därför stöder de nya Apple -datorerna med T2 -mikroprocessorn endast macOS och Windows 10.

Apples reaktion

Apples officiella webbplats är värd för Apple Startup Security Utility, som låter dig inaktivera Secure Boot -funktionen efter uppstart i macOS Recovery. Men även detta, och till och med byte till No Security -läge, hjälper inte att installera Linux, eftersom T2 blockerar de komponenter som krävs för att starta operativsystemet. Apple har ännu inte gjort några officiella uttalanden om situationen.

0 Shares