Är Microsoft Office Free På iPad 10.2? (+ Free Alternativ)

0 Shares

2019-uppdateringen av nybörjar-iPad handlade inte om dess interna enheter för en prestationsbump, den fokuserade snarare på dess fysikalitet. Även om det inte syns tydligt, delar iPad 10.2 sina dimensioner med den dyrare iPad Air 3 som lanserades tidigare i år. En extra halv tum lades till på skärmen för att fylla klyftan medan du fortfarande höll tillbaka de tjocka ramarna från 9,7-tums iPad 2018.

Med denna förändring och införandet av Smart Connector blev 7: e generationens iPad kompatibel med Apples Smart Keyboard som ger skrivfunktionalitet till surfplattan utan den extra uppgiften att ladda och para ihop tangentbordstillbehöret. Historien slutar inte där. Denna höjning av skärmdimensioner kommer att få vissa konsekvenser för programvaran som den nya iPad kan köra.

Tydligen har Microsoft några normer på plats när det gäller surfplattans skärmstorlek som kan begränsa free tillgång till sina Office-appar. I det här stycket kommer vi att ta reda på om dessa normer täcker iPad 7 och om denna 329-dollar maskin kommer att ha free tillgång till Microsoft Office-paketet med appar.

Läs: Jämförelse: Apple iPad 10.2 vs. iPad 9.7 vs. iPad Air 2019

Behöver du en Office 365-prenumeration för iPad 10.2?

Att komma direkt till saken, ja, du behöver en Office 365-prenumeration för att köra Microsoft-appar som Word, Excel och PowerPoint på den helt nya iPad 2019. Microsoft har behållit sitt kriterium för visningsstorlek för att tillåta free åtkomst till sina Office-appar endast på enheter med en 10,1-tums eller mindre skärm.

Varje surfplatta, oavsett det förinstallerade operativsystemet, med en större skärm måste ha en aktiv prenumeration för att fullt ut kunna använda dessa appar. 2019 iPad med sin 10,2-tums skärm missar tröskeln med bara 0,1 tum. Microsoft anser att alla surfplattor med en skärm som är större än 10,1 tum är avsedda för professionellt bruk.

En Microsoft-talesman i Tyskland bekräftade denna information till en lokal webbplats iFun.de. Detta är det översatta uttalandet av talesmannen: “[…] Det fortsätter att vara korrekt att Office Mobile Apps är för privat bruk free upp till 10,1 tum. ”

Utan en Office 365-prenumeration på plats på iPad 10.2 har du fortfarande tillgång till alla Office-appar, men de körs i skrivskyddat läge. Den betalda nivån låser bara upp redigeringsfunktionerna förutom att få en handfull mindre funktioner, beroende på din plan.

Liknande frågor uppstod när Apple stötte på iPad Pro-skärmen från 9,7 tum till 10,5 tum för några år tillbaka. Med 9,7-tums iPad 2018 (recension) nu avvecklad förblir iPad Mini 2019 den ensamma surfplattan i Apples surfplattportfölj med tillgång till free Microsoft Office-appar.

Läs: iPad Mini 2019 Recension: Hur bra är den här lilla surfplattan verkligen?

iPad 2018 med Apple Pencil

6: e generationens 9,7-tums iPad 2018

Free Microsoft Office-alternativ för iPad 10.2

Även om utbudet av Microsoft Office förblir branschens riktmärke, har flera suppleanter dykt upp under åren som jockeyar för position. För vissa samarbetsfunktioner tar över medan andra syftar till att få ett användargränssnitt som överensstämmer med deras Microsoft-motsvarighet. Här är några av de bästa alternativen för iPad 2019 som passar räkningen.

1. Googles kontorssvit

Google Docs, Sheets och Slides är fortfarande de absolut mest populära alternativen till Microsofts Office-appar. Till och med de hårdaste Office-användarna kommer inte att möta ett enda grepp när de navigerar genom dessa appar tack vare deras lånade designelement. Dessa Google-appar stöder ursprungligen standardfilformaten för Office, vilket sparar dig från behovet av att formatera hela din samling av dokument.

Alla program under Googles kontorssvit har en robust iPad-app som ger konsekvent användarupplevelse. Googles kontorssvit är en molnbaserad tjänst och har ett ännu mer intuitivt webbgränssnitt. Med lanseringen av iPadOS är webbapparna för alla dessa tjänster tillgängliga i Safari-webbläsaren. Dessutom svär användarna av dess samarbetsfunktioner som ger dig detaljerade delningskontroller.

2. WPS-kontor

Precis som Googles erbjudande har WPS också en helhetslösning som innehåller alternativ till tre primära Office-appar. WPS kallar dem Writer, Presentation och Spreadsheets, vilket är ganska självförklarande. Denna kontorssvit kommer från en kinesisk utvecklare Kingsoft som erbjuder sin tjänst är flera betalda nivåer. De free tier stöds av annonser och fungerar som avsett. Du kan välja en betald version för att bli av med påträngande annonser.

WPS Office har inbyggda lösningar som stavningskontroller i Writer och ändrar spårbarhet bland andra som går utöver den grundläggande uppsättningen funktioner. Naturligtvis stöder sviten en mängd olika filformat, inklusive de som ägs av Microsoft. WPS Office vill vara en allt-i-ett-lösning eftersom den också kan ersätta din dedikerade PDF-läsar-app. Denna flexibilitet sträcker sig till dess appstöd för flera plattformar.

Läs: De bästa 10-tums surfplattorna i 2019 (Android, Windows, iPads)

3. Office Web Apps

Förmodligen det bästa alternativet till Office-appar för iPad är Microsofts egna Office Web Apps. Företaget har en nedskuren version av sin kontorssvit som endast är tillgänglig via en webbläsare, ett tillvägagångssätt som liknar Googles. Tjänsten är free för att använda och hämta filer från det anslutna OneDrive-lagringsutrymmet. Det innebär att åtkomst till filer i enhetsminnet först måste överföras till molnet.

Ändå kommer webbapparna att få dig att känna dig som hemma om du är van vid de branschstandardiga Office-apparna. De har fått grunderna rätt och du kan enkelt komma undan med allt annat än avancerat arbete. Användningen av Office Web Apps på en iPad kunde endast möjliggöras med iPadOS som standard är stationära webbplatser för sin Safari-webbläsare. Apples iPad 10.2 levereras förinstallerat med det nya operativsystemet medan de flesta av de senaste iPad-modellerna redan får uppdateringen.

4. Apple iWork

Apple tenderar att samla dussintals produktivitetsappar med sina produkter vilket gör det lättare att komma igång särskilt för nya användare. Apple iWork är ett populärt namn i branschen och sviten innehåller Pages, Numbers och Keynote-appar som ersättare för Word, Excel respektive PowerPoint. Versionerna av dessa appar som är tillgängliga för iPad skiljer sig från dem på en Mac-dator, som båda får hela sviten utan att du tar bort en krona extra.

Du kommer att hålla dig nöjd med alla appar som Apple iWork har att erbjuda om du inte tänker använda mer komplicerade funktioner hos deras Office-motsvarigheter. Apple låter dig importera alla dina filer som skapats med Microsofts svit med små eller inga formateringsavvikelser. På senare tid spelar dessa Apple-appar ikapp med sina versioner gjorda för Mac-datorer och de kommer ganska nära!

Läs: Jämförelse: Apple iPad vs Samsung Galaxy Tab A 10.1 2019

0 Shares