Archos Diamond S, analys

0 Shares

IMG_9603[1]

I dag, mellanklassen är den som sticker ut på Android-smarttelefonmarknaden. Vi har inte alla 800 euro att spendera på en avancerad smartphone, så vi letar efter terminaler med mycket bra funktioner till mycket överkomliga priser. Idag analyserar vi Archos Diamond S, en mellanklass enhet med en bra design som inte kommer att lämna någon likgiltig.

Design

IMG_9606[1]

Det här avsnittet är möjligen där Diamond S. sticker ut mest. Materialet i den här enheten är inte premium, men sanningen är att det verkar, och överraskande nog gör de det mycket bra. materialet som används är plastÄven om baksidan ser ut som glas, är det inte det. Tydligt när vi tittar på det ser vi att det är det en mycket trevlig enhet och det visar att de har velat ta hand om det till fullo.

På framsidan finns stora ramar det gör ingen mening, för knapparna implementeras på skärmen och högtalaren är överst. Baksidan är mycket slående, med detta falska glas som får enheten att se väldigt elegant ut. Av tillgängliga färger har vi bara svartvitt.

Kort sagt, en enhet med en bra design, som inte har något att avundas andra i samma sortiment.

Tekniska specifikationer.

Mått: 145 x 71,5 x 6,5 mm med 118 gram

Skärm: 5-tums SuperAMOLED-panel med HD-upplösning (1280 X 720)

Processor: MediaTeck MTK6753, oktakärna 1,3 Ghz

BAGGE: 2 GB

lagring: 16 GB utbyggbart via microSD

Backkamera: 16 megapixlar

Fram kamera: 8 megapixlar

Batteri: 2300 mAh

Anslutningar: WIFI- GPS- Bluetooth – FM -radio – 4G LTE

OS: Android 5.1.1 Lollipop

Prestanda

Denna enhet innehåller den så kända processorn av Mediateck, MTK 6753. en 1,3 GHz 8-kärnig processor, åtföljd av 2 GB RAM. Prestanda är mycket bra, vi har kunnat köra alla typer av spel utan problem. Vid vissa tillfällen, i ett spel som kräver mycket prestanda, har det gett oss ryck, men det är inget viktigt. Tack vare dess också Ren Android, systemets flytbarhet är oslagbar.

Skärm

Ingen titel

Skärmen på den här enheten är 5 tum, innehåller en superAMOLED -panel med HD -upplösning. Jag måste säga att jag gillar AMOLED -paneler mer och mer. Mättade men mycket ljusa färger, mycket rena svarta, utmärkt skärpa. Skärmen på den här enheten det är en skärm som verkligen överraskar, perfekt för visning av multimediainnehåll. Få skärmar med HD -upplösning ger dessa resultat.

Displayen kompletteras med MiraVision -teknik, en teknik som förbättrar bildkvaliteten på skärmen. Vi har några lägen där du kan välja mellan mer mättade, mer levande färger och andra mycket intressanta alternativ, så att vi kan få ut det mesta av den här lilla storskärmen.

Kamera

Ingen titel

När det gäller den bakre kameran på 16 megapixlar, Verkligen inte vad vi förväntade oss. Bearbetningen är inte särskilt bra och detaljnivån är lite låg. Ibland kommer vi att kunna ta ganska anständiga fotografier, men vi saknar något annat. Dessutom är fotografierna mycket bullriga inomhus och i svagt ljus.

När det gäller den främre kameran är den ganska attraktiv, perfekt för våra selfies!

De kamera app Det är typiskt för Mediateck, en applikation med en föråldrad design, men med flera mycket intressanta funktioner. Det typiska panoramaläget saknas inte. Dessutom kan vi på ett lite förvirrande sätt justera ISO, vitbalansen etc.

programvara

Ingen titel

Android 5.1.1 Lollipop, med ren Android, en mycket bra erfarenhet av programvaran. Archos har beslutat att inte implementera ett anpassningsskikt och vi har Google Now -startprogrammet, en flytande startapparat och bara med två Archos -appar.

A Filhanterare och a videospelare. Det är de två applikationerna som vi har från Archos, två applikationer som vi kommer att använda ja eller ja. Mycket bra Archos, för att inte ha fyllt programvaran med värdelösa applikationer, som bara tar upp plats.

Batteri

Batteriet är 2300 mAh. Vi har en AMOLED -panel som gör en bra optimering, men tyvärr kommer vi inte att kunna komma till slutet av dagen. Från tre på eftermiddagen måste vi ge honom en last så att han kan stödja oss under dagen. Om inte, finns det inget sätt.

Pris

Priset på denna enhet är 199 €, ett riktigt attraktivt pris.

Videoanalys

https://www.youtube.com/watch?v=fSq69kILvSU

Slutsatser

IMG_9611[1]

Archos diamond S är en enhet med utmärkt prestanda. Det är säkert en annan konkurrent i dagens mellanklass. Dess skärm, prestanda och programvara får oss att njuta av denna enhet till fullo. För att inte tala om designen. Archos bevisar att du inte behöver implementera premiummaterial för att ha en vacker enhet. Kameran och batteriet klarar tyvärr inte. trots det är det ett starkt rekommenderat alternativ för någon som letar efter en 5-tums enhet till ett mycket begränsat pris.

0 Shares