Aryl A30 + och S10 recension: den nya gränsen för MULTIMEDIA!

0 Shares

Jag är ingen audiofil, men jag är en älskare av bra musik, lyssnade på med rätt instrument men utan att bli för teknisk eller professionell, eftersom ljudet är en extremt dyr miljö för perfektionister och sanna audiofiler.

Jag hade turen att prova dessa två produkter av Aryl, S10 och A30 + som passar in i två olika marknadssegment med tanke på deras pris, men som också erbjuder olika prestanda och möjligheter. Idag försöker vi dem tillsammans, och framför allt jämför vi dem, för att förstå vem som är tillägnad den ena istället för den andra och vice versa,

Aryl A30 + och S10 recension

Design och material

Jag utgår frånrent estetisk aspekt, och jag kan berätta att skillnaden i de två modellerna redan är ganska tydlig. Måtten finns på båda modellerna; L ‘S10 är praktiskt taget ficka, passar i din handflata och väger några hundra gram tack vare kroppen helt i plast.

L ‘A30 +istället är det en lite mer annorlunda produkt professionell och med en kaross som är uppdelad mellan plast och aluminium, bland annat med vackra matta ytor som passar perfekt i ett modernt vardagsrum.

Den andra estetiska aspekten som omedelbart fångar ögat är relaterad till förekomst av antenner på modell A30 +; företaget har faktiskt beslutat att förbättra mottagandet av både Wi-Fi och Bluetooth 5.0 med två externa antenner, och jag måste säga att skillnaden i praktisk användning också kan ses.

Båda har en ganska enkel framsida; medan S10 är utrustad med ljusa lysdioder som nås beroende på den aktiva ljudkällan,A30 + den visar bara en lysande LED som indikerar att enheten är påslagen.

På nivå med ingångar de två enheterna är liknande, men de gör en väsentlig skillnad.

Aryl S10:

Återställningsknapp; RJ45 för kabel -internetanslutning; USB -port för ström via nyckel Aux IN – OUT Micro USB för strömförsörjning

Aryl A30 +:

Två ingångar för antenner, en Wi-Fi och en BT Reset-knapp RJ45 för anslutning till internet via kabel; USB-port för ström via nyckel Micro USB för anslutning av enheten till en Windows PC Aux INKopplingsplint för anslutning av passiva högtalare, den enorma väsentliga skillnaden med S10 -modellen18V / 4A ingång för strömförsörjning

Därför skillnad större mellan de två modellerna ligger i det faktum attS10 är i huvudsak en förförstärkare kan bara utnyttja aktiva högtalare eller direktanslutning via AUX till en extern förstärkare. A30 +, annars är det en fullfjädrad trådlös förstärkare, och jag måste säga att även om jag jämför det med en traditionell Yamaha -förstärkare och en AMC i min ägo, är resultaten verkligen fantastiska.

Funktionalitet

De funktionalitet som båda har är otaliga, verkligen. Här finns det inga skillnader mellan de två modellerna vi analyserar, eftersom de i princip använder samma app på smartphones och därför finns det många kompatibilitet med tredjepartstjänster, från Spotify så långt som TuneIN Radio och många andra.

Logiskt sett är användningsscenarierna också många andra och oberoende av de olika digitala tjänsterna, men det här är klassikerna som bara kan startas via appen. Det säger sig självt att här finns fullständig kompatibilitet av strömmen via Wi-Fi, Bluetooth, AirPlay, liksom via CABLE via USB och 3,5 mm Jack, men å andra sidan är detta dess funktion så det skulle inte vara mycket att göra säga.

Med billigare modell S10 märkte jag a fördröjning på cirka 3 sekunder när jag spelar ljud via AirPlay med min Macbook, medan problemet är helt frånvarande i A30 + -modellen.

Ljudkvalitet

Jag måste säga sanningen, jag blev chockad när jag lyssnade på ljudet frånAryl A30 + ansluten till mitt system, för närvarande ansluten till en professionell Yamaha -förstärkare, med vilken jag kunde märka en riktigt minimal skillnad, men rent kvalitetsmässigt (med mycket hög volym) på medellånga / höga frekvenser: monströst bra.

De detaljnivå det är mer än tillfredsställande och för icke-audiofila användare är det förmodligen ett av de bästa köpen som kan utvärderas, även som en förstärkare ensam använder 10% av funktionerna, garanterad. Logiskt med tillägg av smarta funktioner blir det ett måste under vissa omständigheter, så mycket att jag personligen har utvärderat köpet av en enhet till min lilla studio.

DE ljudkanaler tillgängliga är 2x35W @ 4Ω och 2x18W @ 8Ω, the ljudavkodning det är upp till 24Bit / 192kHz och kvaliteten 44,1khz / 16bits; verkligen inte värden som är jämförbara med en avancerad eller professionell förstärkare, men resultaten är tillräckligt bra för en ganska stor publik.

Med modell S10å andra sidan är talet alltid positivt men inte lika spännande som den mer professionella modellen; här är kvaliteten bra, och den kanske är lämplig för användning i ett litet skönhetscenter, kontor med flera rum eller liknande scenarier, där det söks efter bakgrundsmusik (kanske olika beroende på miljön men hanterbar via en enda källa med smarttelefonen ) trevligt utan att leta efter detaljer i ljudutjämningen.

Dessutom finns det en förpackning för båda produkterna liten fjärrkontroll arbetar med två AAA -batterier, vilket gör att vi kan slå på enheten, justera utjämningen (kan också övervakas via appen på en smartphone), flytta mellan de olika källorna och lite annat.

App på smartphone

Båda enheterna hanteras via samma app, 4Streama, presentera båda på App Store än på Play Butikpraktiskt taget identiska. För att säga sanningen är appen väldigt grundläggande och enkel i gränssnittet och i anpassningsmöjligheterna, men totalt sett fungerar den bra och skapar inga problem vid användning, vilket gör konfigurationsprocedurerna tillgängliga för alla (praktiskt taget omedelbart om du ansluter enheten till samma Wi-Fi-nätverk som smarttelefonen) och förbättring.

Är närvarande dussintals kompatibla tjänster, från Spotify, upp till Napster, Tidal och till och med några italienska webbradioer inklusive RTL 102.5 och Kiss Kiss. där strömkvaliteten är utmärkt, särskilt webbradioer från vilka jag skulle ha förväntat mig betydligt lägre kvalitet (som ofta är fallet i vissa traditionella webbläsare). Logiskt fungerar appen i bakgrunden och det är inte nödvändigt att hålla den öppen för att kunna använda de olika tjänsterna.

Det är också möjligt via appen konfigurera flera enheter på samma nätverk; denna funktion är till exempel användbar när du installerar ett par enheter i två olika rum, och du tänker spela två olika musikstycken genom att köra allt via en enda smartphone.

Också värt att nämna är möjligheten att spela låtar direkt från vår NAS via UPnP -teknik med full kompatibilitet av låtar i FLAC / MP3 / AAC / AAC + / ALAC / APE / WAV -format.

Överväganden och pris

I huvudsak är det två utmärkta produkter, perfekta på kontoret och hemmiljön för att kanske kunna hantera en radiosändning eller ett enkelt hemsystem; de officiella försäljningspriser av S10 och A30 + är 80 respektive 139 dollar, knappt 70 och 120 euro vid nuvarande växelkurser.

Att välja modell att rekommendera beror i huvudsak bara på en primär faktor: behovet av att ansluta passiva högtalare till din förstärkare tvingar dig att köpa högre modell A30 + som oundvikligen har ett antal extrafunktioner, inklusive en mer kraftfull DAC och en bättre avkodningskapacitet.

Alternativt, om du letar efter en multirummediestreamer, är tvillingbunten S10 utan tvekan det rätta valet.

⭐️ Följ och stöd GizChinaGoogle Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss i dina favoriter.

Aryl A30 +

Köp nu i den officiella butiken med omedelbar frakt i Italien

Mer mindre

Aryl S10

Köp nu i den officiella butiken med omedelbar frakt i Italien

Mer mindre

0 Shares