ASUS Transformer Book T100 Chi Spotted Med Ubuntu ombord, Kräver …

0 Shares

Som du vet kommer ASUS Transformer Book T100 Chi med Windows 8.1 och det är överlag en ganska solid mellanstora surfplatta. Tja, killarna på eeevolution.it har bestämt sig för att installera Ubuntu på det, bara för att se hur det hanterar det.

transformatorbok t100 chi ubuntuu

Du behöver minst en USB -port för start på ASUS -modellen, men det krävs också en annan port för tangentbordet/musen. Killarna som installerade Ubuntu förlitade sig på några adaptrar för att få allt att fungera. De nämnde också att bristen på Bluetooth -stöd här är lite av ett problem. T100 Magic Stick användes för att installera Ubuntu och Android tillsammans på T100, men om du känner att alla dessa processer frestar dig, kom ihåg att du kan tegla din enhet om du inte vet vad du gör.

Du behöver en speciell partition som är kompatibel med Linux (XT4) och sedan krånglar du med installationsprogrammet. Ubuntu installeras parallellt med Windows, så att du inte förlorar åtkomst till det operativsystemet. Det verkar som att batterilivslängden är lägre på Ubuntu och UI -elementen är klart mindre här, som visas i videon, så detta görs verkligen för ett experimentvärde, snarare än för att få erfarenhet.

0 Shares