Automatisera klassificering av frågor med Atlassian Jira

0 Shares

Alla företag kräver noggrann planering – den här trenden märks särskilt inom IT-teknik. Detta gör att du kan samarbeta på olika avdelningars arbete och se det slutliga målet som du behöver komma till när du skapar en specifik produkt.

Automatisera klassificering av frågor med Atlassian Jira

Men för att uppnå målet måste du formulera rätt uppgifter – stegen som hjälper dig att uppnå önskat resultat. Ofta är det just fragmentering och utvärdering av uppgifter som kräver noggrann uppmärksamhet, som även programmerare med rik arbetserfarenhet inte alltid kan klara av. I den här artikeln tar vi en titt på hur Atlassian Jira kan hjälpa till när du planerar ett projekt.

Vad är fångsten och hur man undviker problem?

JIRA har ett brett spektrum av funktioner, men det används ofta i en för snäv plan – till exempel för att anpassa fält, skärmar etc. Naturligtvis används dessa parametrar för de flesta projekt, men du kan förbättra programmets effektivitet om du går lite djupare och lär dig mer mer specialiserade inställningar. Detta kan hjälpa till med genomförandet av enskilda projekt.

Automatisera klassificering av frågor med Atlassian Jira

Även i sprintplaneringsfasen kan du dela upp uppgifter i mindre och bedöma deras komplexitet. Dessa enkla saker hjälper till att göra projektet kompetent, effektivt och viktigast av allt snabbt. Kunder uppskattar ofta dessa kvaliteter, särskilt om produkten är redo i tid och ännu tidigare.

Men utvecklarnas huvudsakliga misstag är att de rusar in i poolen och inte ens vet vad som finns i den här poolen – ingen uppgift bör underskattas. Och om utvecklingsteamet hämmas, undertrycks också processen att skapa ett projekt. Därför är bedömningen av uppgiften det primära ansvaret för varje utvecklare, så att allt slutförs i tid och levereras till kunden i tid. Självklart kan chefen också göra detta, men i det här fallet är det slöseri med tid.

Allt arbete kan automatiseras på grund av ett specifikt verktyg – i själva verket är detta huvudprincipen för IT-teknik. Hur kan du lösa problemet med uppdelning av uppgifter och deras bedömning? Och är det möjligt att få ett så noggrant ögonblick till automatisering?

JIRA: s rika möjligheter

För att lösa problemet korrekt måste du fylla i fältet Original uppskattning innan du analyserar problemet. Tills detta är gjort är det under inga omständigheter tillåtet att växla uppgiften till “Pågår” -läget!

Som standard tas programmet på utvecklingen av problemet utan utvärdering, men det är möjligt att korrigera detta missförstånd i några få steg:

Först måste du öppna arbetsflödet för ett specifikt projekt som vi för närvarande arbetar med och sedan hitta övergång. Med den här funktionen kan du överföra problemet till olika statuser, i synnerhet från att göra till pågående. Därefter måste du lägga till en automatisk kontroll till den ursprungliga uppskattningsraden i fältet obligatorisk validerare. Efter att ha lagt till feltexten tillämpar vi alla ändringar som gjorts i arbetsflödet. Ingen modernisering är klar utan verifiering! Nu försöker vi överföra uppgifternas status till “Pågår” utan utvärdering och med den.

Efter sådana enkla åtgärder kommer ingen från utvecklingsteamet att kunna ta på sig en uppgift utan att uppskatta dess exekveringstid. Det är värt att uppmärksamma följande punkt: dessa ändringar gäller endast överföringen av uppgifter från att göra till pågående. För mer avancerade inställningar, se Villkor.

Automatisera klassificering av frågor med Atlassian Jira

Vad är slutresultatet?

Att uppskatta uppgifter efter tid är en mycket viktig del av att göra något jobb, vare sig det är att driva ett företag eller vad som helst. Det här lilla tricket gör att du kan göra en bedömning i två klick så att utvecklaren är medveten om deadline. Chefer kommer att uppskatta dessa små detaljer för att göra processen automatisk och snabb.

Om du är intresserad av den här programvaran eller behöver konfigurera en redan köpt produkt från Atlassian kan du kontakta Softlist-platinapartnern med en personal av certifierade specialister som kommer att kunna lösa en fråga av vilken komplexitet som helst

0 Shares