Avtagbara tablettleveranser växte under första kvartalet 2016, enligt …

0 Shares

Den nedåtgående trenden för tabletsegmentet fortsätter, även om vissa nischprodukter klarar sig bra. Enligt IDCs senaste tablettleveransrapport skickades 39,6 miljoner skiffer under första kvartalet i år, en allvarlig nedgång från förra årets 46,4 miljoner. Det enda området som växte var den avtagbara modellerna.

ipad-pro

2-i-1-surfplattor eller löstagbara produkter som vissa kallar dem har varit framgångsrika även i denna kris med surfplattor. Det finns andra företag som fortfarande tjänar allvarliga pengar i surfplatteaffären, som Amazon, som registrerade en stor försändelsetillväxt under det senaste kvartalet. IPad Pro och liknande Surface Pro 4 såldes bra under de första tre månaderna av året, verkar det.

Enligt IDC Apple var Samsung, Lenovo och Huawei de bästa surfplatteleverantörerna under de tre första månaderna 2016. Av alla dessa varumärken är det dock bara Huawei och Amazon som slår sina 2015-föreställningar. Apple, Samsung och Lenovo levererade färre enheter på ett års basis och senast hörde jag att iPad-försäljningen hade sjunkit med 19%. Finns det utrymme på marknaden för ytterligare ett delsegment som löstagbara saker att börja driva hela verksamheten framåt?

Som du kan se från tabellen nedan flyttade Apple 10,3 miljoner enheter under Q1, medan Samsung hade 6 miljoner och Amazon 2,2 miljoner. Lenovo var nästa, med 2,2 miljoner också och sedan Huawei med 2,1 miljoner.

idc-tabletter-1012x720

0 Shares