Bästa bildinställningar för Samsung Smart TV

0 Shares

Samsung är en av de bästa smart -tv -tillverkarna. Den säljer smarta TV -apparater med bildkvalitet LCD, LED, QLED, 4K UHDetc. Så snart någon får en ny Samsung smart -TV kommer alla att ta bort den och leta efter sätt att ställa in de bästa bildinställningarna. Kalibrering av bildkvaliteten i Samsung Smart TV kommer bättre att lösa bildproblemen som alla kommer att möta. Även om Samsung kommer med nya smart -TV då och då, måste du utföra samma steg för att förbättra bildkvaliteten på någon av dem. När du justerar bildkvaliteten kommer du att kunna se det bästa av tv -program, filmer, spel och mer i de flesta modeller. Om du vill veta de bästa bildinställningarna för Samsung Smart TV kan du komma till avsnittet nedan.

Bästa bildinställningar för Samsung Smart TV

Du kan följa inställningarna nedan för att få de bästa bildinställningarna på din Samsung smart -TV.

Komma igång

Du måste säkerställa följande saker innan du fortsätter för att ställa in de bästa bildinställningarna på Samsung smart -TV.

 • Kontrollera om TV: n är placerad och se till att din TV är placerad bra. Så du kan se skärmen rakt.
 • Se till att din Samsung -TV inte finns med rumsbelysning från sidan eller tvärs över tv: n. Även de med antireflekterande eller antireflexbeläggning ger dig inte den bästa kvaliteten.
 • Välj hemläge under den första installationen och inte demoläget Retail eller Store. Med detta får du rätt bildkvalitet som passar ditt hems ljusförhållanden.

Hur ställer jag in hemläge på Samsung Smart TV?

(1) Välja inställningar på Samsungs smarta tv -nav.

(2) Klicka på Systemet under Inställningar.

(3) Välj Expertinställningar att välja Användningsläge.

(4) Markera och välj Hemläge.

Känn bildinställningarna på Samsung Smart TV

Det är verkligen viktigt att välja rätt bildläge. De vanliga bildlägesinställningarna inkluderar följande.

Intelligenta bildinställningar

 • De som använder Samsung smart -TV -modeller som QLED, Serif, Frame och mer kan välja mellan intelligent läge eller adaptiv ljusstyrka.

Intelligent läge

 • Om du ställer in Samsung TV på Intelligent -läge kan TV: n känna igen rummet, innehållet och tv -användningsmönstren. Med detta får du det bästa av tv -tittande.

Adaptiv ljusstyrka

 • Samsung TV justerar LED -bakgrundsbelysningen med hjälp av sensorer för omgivande ljus för att analysera ljusets nivåer i rummet.

Bildlägesförinställningar – Bästa bildinställningar för Samsung Smart TV

Om din Samsung Smart TV inte har intelligenta lägen hittar du förinställningarna för bildläge. Det är en av de bästa bildinställningarna för Samsung Smart TV för att enkelt justera bildkvaliteten.

(1) Välja inställningar från den smarta hubben för Samsung TV.

(2) Välj Bild alternativ.

(3) Välj den Bildläge mellan dynamisk, standard, naturlig och film.

Dynamisk

 • Välj det här läget när ditt rum har naturligt ljus eller i ett ljust rum. Det ger förhöjda nivåer av kontrast, skärpa och ljusstyrka. Eftersom det ger för mycket ljusstyrka kommer det att skada ögonen och bör därför undvikas.

Standard

 • Om ditt rum har måttlig ljusstyrka kan du välja det här läget. Den är lämplig för den mest synliga miljön och verkar vara EnergyStar -kompatibel.

Naturlig

 • Detta förinställda bildläge är en kombination av dynamiskt och standardläge som minskar ögonspänningen.

Film

 • Detta läge ger ljusstyrka, färgtemperatur och kontraster som är lämpliga för filmen. Det är mycket svagare än Dynamic eller Standard och är bäst att använda i mörka rum precis som teater. Med detta får du en filmliknande rörelse eftersom den inaktiverar den extra bearbetningen.

Steg för att ställa in speciella visningslägen

De som använder 4K UHD -TV: er kan använda sig av speciella visningslägen utöver de förinställda bildlägena. Det är en av de bästa bildinställningarna för Samsung Smart TV.

(1) Under smart hub, välj inställningar.

(2) Klicka på Bild alternativ att välja Särskilt visningsläge.

(3) Du kan välj alternativ för specialvisningsläge mellan sportläge, spelläge eller HDR+ -läge.

Sportläge

 • Använd det här läget när du tittar på sport eller annat snabbt innehåll. Du får också snabbare rörelsegensvar och stadionljudläge. Det ger en ljusare bild med sval färgtemperatur.

Spelläge

 • Välj det här läget i läget med låg latens och är den bästa förinställda bilden för spelarna.

HDR+ -läge

 • Det är exklusivt för 4K -TV med HDR och det här läget justerar ljusstyrkan och kontrastförhållandet. Med HDR -kodat innehåll från kompatibla källor aktiverar smart -TV: n HDR -funktionen automatiskt.

Justera expertinställningar – bästa bildinställningar för Samsung Smart TV

Samsung TV -användare kan anpassa bildinställningarna med hjälp av Expertinställningar för att få de bästa bildinställningarna för Samsung Smart TV.

(1) Välj inställningar under smart nav.

(2) Välja Bild alternativ att klicka på Expertinställningar.

(3) Du hittar följande inställningar under Expertinställningar.

Motljus

 • Det innebär bakgrundsbelysningsintensiteten och ställ in den till 15.

Ljusstyrka

 • Ställ in den mellan 45 och 55 så blir mörka områden på bilden ljusare eller mörkare.

Kontrast

 • Det kommer att göra det ljusa området ljusare eller mörkare. Ställ in den mellan 80 till 85 för filmer och 90 till 100 för videokällor.

Skärpa

 • Ställ in den på 25% eller lägre eftersom det ökar kantkontrasten för objekten distinkt samtidigt som upplösningen bibehålls.

Färg

 • Det är bättre att ställa in det mellan 45 och 55 och detta kommer att justera färgintensiteten eller mättnaden.

Färgton

 • Ställ in den på 0 om ingångens färg är grön eller röd. Det kommer att justera det gula, gröna, röda och magenta.

Tillämpa bildinställningar – Bästa bildinställningar för Samsung Smart TV

Under Tillämpa bildinställningar hittar du ytterligare några bildinställningar för Samsung Smart TV. Med dessa inställningar får du de bästa bildinställningarna för Samsung Smart TV.

Digital Clean View

 • Det är ett alternativ för brusreducering av video som används med analog kabel -TV, DVD -signaler eller VHS. Det här alternativet kan användas när du tittar på äldre filmer med hög filmkorn.

Auto Motion Plus

Om du väljer detta optimeras bilden för snabba bilder. Det kallas rörelseutjämning eller ram och syftar till att möjliggöra bildbehandling. Du kan bäst använda den när du tittar på sport eller direktsända tv -sändningar. Den ska vara avstängd när du använder DVD, Blu-ray, Ultra HD Blu-ray eller andra filmkällor. Det klassificeras vidare i

 • Judder Reduction
 • Oskärpa -minskning
 • LED Clear Motion

Smart LED

 • Detta styr ljusstyrkan för LED -dimningszoner. Det kommer därmed att maximera kontrasten och minimera blomningen mellan mörka och ljusa föremål.

Filmläge

 • Det kommer att göra bildövergångar på de äldre videokällorna för att göra det smidigare. Denna funktion är endast tillgänglig när TV -ingångssignalen är inställd på TV eller AV eller Komponent eller HDMI.

Kontrastförstärkare

 • Denna funktion kommer att öka kontrasten mellan källmaterialet och en statisk bildbehandlingsalgoritm.

Färg ton

 • Det kommer att justera färgtemperaturen på din TV -skärm. Ställ in det mellan alternativ 1 och alternativ 2. Filmer behöver varmare färgtemperatur medan TV -sändningar, sport och spel kräver svalare färgtemperatur.

Vitbalans

 • Detta finjusterar den vita delen av bildens färgtemperatur. Det kommer också att ta bort nyanser från det vita.

Gamma

 • Du kan förbättra TV: ns olika ljusstyrka genom att justera gammakurvan. De perfekta gammainställningarna är 2.2.

Färgutrymmesinställningar

 • Om du vill förfina färgspektrumet på din TV -skärm kan du konfigurera inställningarna för färgutrymme. Du kan välja mellan Native eller Auto eller Custom.

Endast RGB -läge

 • Detta låter dig finjustera mättnad och nyans av röda, gröna, blå färgkanaler.

HDMI svart nivå

 • Om du väljer det här alternativet justeras svartnivån för den inkommande HDMI -källsignalen till ljusstyrka och kontrast.

HDMI UHD -färg

 • Aktivera det här alternativet för varje HDMI -ingång med HDR -materialkälla.

Eco -inställningar

 • Om du aktiverar den här funktionen kommer din Samsung Smart TV att automatiskt justera inställningarna för att därmed spara energi. Till exempel kommer det att justera bakgrundsbelysningen baserat på miljön. Om du inte vill att din TV ska göra ändringar av sig själv, bör du stänga av den.

Vår åsikt

Det handlar om bästa bildinställningar för Samsung Smart TV. Du kan göra justeringar baserat på dina preferenser för att få det bästa av streaming på Samsungs smarta TV. Om du hittar fler eller färre bildinställningar på din Samsung Smart TV kan du inte göra några ändringar. De flesta av dem skulle vara efterbehandlingsalternativ och är användbara för butiksdisplayen.

Om du har några frågor eller feedback, fråga oss i kommentarsfältet nedan. Håll kontakten med oss ​​på Facebook och Twitter för fler uppdateringar.

0 Shares