Bästa NVIDIA -kontrollpanelinställningar för att öka din spelgrafik

0 Shares

NVIDIA -kontrollpanelens inställningar är den viktigaste aspekten av spel. Genom att ändra inställningarna och anpassningsalternativen i NVIDIA -kontrollpanelen kan du ändra spelets utseende och användargränssnitt. När du köper ett nytt NVIDIA GeForce -grafikkort för din spel -PC har du NVIDIA -kontrollpanelens inställningar. Till en början är alla funktioner i inställningarna inställda på standard. Men du kan anpassa inställningarna för dina preferenser. På kontrollpanelen hittar du många avancerade inställningar.

Om du är en ny användare av NIVIDA har du svårt att justera inställningarna. I den här artikeln har vi förklarat alla viktiga inställningar och hur du använder den.

NVIDIA -kontrollpanelinställningar som du kan ändra

På kontrollpanelen finns det många inställningar tillgängliga. Men för att förbättra prestanda för spel och spelkvalitet kan du anpassa en handfull inställningar på kontrollpanelen.

  • 3D -inställningar
  • Omgivande ocklusion
  • Anisotropisk filtrering
  • Dynamisk superupplösning
  • Antialiasing
  • Multi -ramprov Antialiasing
  • Energihanteringsläge
  • Texturfiltrering och optimeringar

Kontrollera att du använder den senaste versionen av NVIDIA -drivrutinen innan du går in i NVIDIA -kontrollpanelen. Du kan leta efter den senaste versionen på NVIDIA: s webbplats.

3D -inställningar

Det första du behöver ändra är 3D -inställningarna. Dessa inställningar kommer att justera den visuella kvaliteten.

(1) Öppna NVIDIA -kontrollpanelen och klicka på 3D -inställningar i menyraden.

(2) Klicka på Justera bildinställningarna med förhandsgranskning alternativ på vänster sida.

(3) Du kommer att se ett reglage som heter Prestanda. För att få maximal visuell kvalitet, ställ reglaget till dess max. Se till att du har aktiverat Använd de avancerade 3D -bildinställningarna. Du kan se förhandsgranskningen i ett litet fönster.

(4) Klicka nu på Hantera 3D -inställningar strax under alternativet Justera bildinställningar med förhandsgranskning.

(5) Utforska alla inställningar men det är bäst att inte ändra dessa inställningar.

Alla funktioner i 3D-inställningar är föroptimerade för bästa spelupplevelse. Om du ändrar inställningarna kommer din dator att köra hårt och överbelasta den. De två tillgängliga flikarna, Globala inställningar och Programinställningar. Ändringarna du gjorde på de globala inställningarna kommer att gälla för alla dina PC -spel och de ändringar du gjorde i programinställningarna påverkar endast de specifika spel du väljer.

Nu kommer vi att se alla tillgängliga inställningar under 3D -inställningarna i en detaljerad vy.

Omgivande ocklusion

Omgivande ocklusion är den första inställningen du ser i fönstret 3D -inställningar. Denna funktion är ansvarig för skuggorna och ljuseffekterna. Om du vill att objekten i ditt spel ska vara mer realistiska kan du aktivera den här funktionen. Ställ in värdet till maximalt 16X för att få de bästa resultaten.

Men detta kommer att konsumera högre minnesbandbredd och lägre bildhastighet. Framhastigheten beror på din dators specifikationer. Om du har gammal hårdvara kan du slå på Ambient Occlusion eftersom du kommer att ha en lägre framerate. Se till att din dator har de specifikationer som krävs.

Anisotropisk filtrering

Nästa är Anisotropic Filtering (AF). Denna funktion spelar en stor roll i FPV- och tredjepersonsvisningsspel. När du spelar ett FPV -spel blir vägen eller väggen suddig. Utsikten blir som kortsikt. Om du aktiverar Anisotropic filtrering får du en tydlig väg genom skärmen. För en bättre förståelse, observera bilden nedan.

Bortom den röda linjen är vägen lite suddig och ser dyster ut. När du aktiverar anisotrop filtrering kommer sökvägen att se ut som bilden som nämns nedan.

Märkte du skillnaden? Detta är anisotrop filtrering. För bästa resultat, ställ in kvaliteten på 16X. När du aktiverar anisotropisk filtrering får du göra texturfiltrering – Anisotropisk provoptimering, vilket förbättrar texturkvaliteten.

Många PC -spel är integrerade med denna funktion. Du kan ändra den inbyggda funktionen och om du är nöjd med det kan du ändra i NVIDIA-kontrollpanelens inställningar.

Antialiasing

Antialiasing är ett sätt att möjliggöra pixelutjämning. Den här funktionen varierar med spel, så prova det för enskilda spel och ställ in det. I Antialiasing finns det fem typer av anpassningar tillgängliga.

Antialiasing – FXAA: Detta ger ett utjämningsskikt och minskar synligheten hos jaggies men bilden ser suddig ut. Antialiasing – FXAA beror på DSR -inställningar. Detta kommer att visa de bästa resultaten i äldre spel. I moderna spel rekommenderas det inte. För det mesta måste du lämna detta som standard.

Antialiasing – gammakorrigering: Det är en av de äldsta inställningarna i NVIDIA -kontrollpanelens inställningar. Detta blandar objekt mot kontrasterande bakgrunder. Detta fungerar bara på äldre spel.

Antialiasing – läge: I det finns två lägen tillgängliga. Åsidosätt alla programinställningar och förbättra applikationsinställningen. Prova dessa två alternativ i ditt spel och välj det som passar ditt spel eller lämna det med applikationsstyrt.

Antialiasing – inställning: Den här funktionen styr mängden antialiasing som används. Ställ in den kvalitet som passar ditt spel. För vissa spel kommer du att se vissa snedvridningar om du ställer in beloppet till max.

Antialiasing – Transparens: Detta slätar ut kanterna och hörnen i väggarna. Det kommer att ha en transparenseffekt på löv, trådar och föremål i spelet.

Dynamisk superupplösning (DSR)

Detta kommer att göra spelet med en högre upplösning som ligger utanför datorns makt. Det kommer att förbättra den visuella kvaliteten på spel. Men bara en dator med starka spelspecifikationer kan hantera denna funktion. Värdena är tillgängliga på multiplarna av skärmupplösningen.

Om ett 1080p -spel är inställt på en 4X -faktor får du 4K -upplösningen.

DSR – Smidighet: Detta kommer att styra mängden mjukhet som används i DSR -processen. Lämna det till standard, 33%. Justering leder till suddiga bilder.

Multial Frame Sampled Antialiasing (MFAA)

Denna funktion är endast tillgänglig på 90 -serien och senare. Aktivera den här funktionen om du vill öka prestanda och bildkvalitet i ditt spelande. Men alla spel stöds inte, använd det bara för det spel som stöder.

Energihanteringsläge

De flesta av de moderna spel -datorerna kommer att köras med nödvändiga klockhastigheter utan problem. Behåll inställningen till Adaptive om du har problem. Om det fortfarande kvarstår ändrar du det till Preferred Maximum Performance.

Om din bärbara dator drar ur batteriet, växla till Optimal Power.

Texturfiltrering och optimeringar

Den här inställningen liknar Antialiasing. Men dessa inställningar påverkar inte de moderna spelen med den stora skillnaden. Det kan användas på äldre spel för att förbättra objektens och karaktärernas visuella kvalitet.

Vertikal synk

Vertikal synk eller Vsync är egenskapen för bildhastigheter. Om din datorskärm stöder 60Hz, kommer det att göra det möjligt för spelet att köra på 60 bilder per sekund. Denna funktion eliminerar rivningen när GPU och skärm är synkroniserade. Ställ in Vsync för att använda 3D -programinställningarna, det kommer att göra framerates optimala för enskilda spel.

Andra vanliga inställningar som Ändra upplösning kan ändras om du vill.

Slutnot

Det här är spelinställningarna som är tillgängliga på NVIDIA -kontrollpanelens inställningar. Ändra dessa inställningar enligt dina preferenser. Spela spelen på din dator med största tillfredsställelse. Dela dina NVIDIA -spelupplevelser i kommentarsfältet.

Håll kontakten på våra sociala mediasidor, Facebook och Twitter för att få fler uppdateringar.

0 Shares