Bästa SketchUp -alternativ för arkitekturer och designers

0 Shares

SketchUp är en av de äldsta 3D -modelleringsprogramvarorna, som släpptes i augusti 2000. I mer än 19 år är den tillgänglig för olika ändamål som arkitektonisk design, inredning, civila och mekaniska verk, och till och med i videospeldesign. Det är ett mångsidigt verktyg och tillgängligt som en freemium -plattform. Men om du vill bredda din syn på design måste du lära dig och behärska mer än ett verktyg eller så kan du behöva en alternativ app för SketchUp. Nedan är listan över de bästa SketchUp -alternativen som du kan använda för dina designkrav.

Bästa SketchUp -alternativen

Här är de bästa SketchUp -alternativen som du kan använda:

  1. AutoCAD
  2. Sweet Home 3D
  3. Shapr3D
  4. Blandare
  5. LibreCAD
  6. Adobe Dimension
  7. SOLIDWORKS
  8. Modo
  9. LDraw
  10. Cinema 4D

Techowns tips: Bästa hemdesignprogramvara för Mac

AutoCAD

AutoCAD av Autodesk är ett populärt designverktyg som används av många proffs.

Verktyget är den perfekta plattformen för proffs som arkitekter, ingenjörer, designers. Med AutoCAD får du branschstandardfunktioner och verktyg att arbeta med. AutoCAD är en kraftfull applikation och kräver några avancerade specifikationer som 10 MB internetuppkoppling per sekund, 16 GB free minne och mer. På webbplatsen kan du hitta en hel del självstudievideor
och designkurser. Om du är nybörjare kan du använda dessa videor och kurser.

Prenumerationen börjar på $ 210 per månad.

Sweet Home 3D

Sweet Home 3D är den perfekta inredningsapplikationen.

Det är en enkel app och kan endast användas för designapplikationer. Du kan använda verktyget som en app och som en webbaserad plattform. För appen kan du installera programvaran i Windows, Mac, Linux och Solaris. Den nya versionen 6.3 släpps den 15 april 2020. I verktyget kan du rita planer för ditt hus, placeringar för möbler och se ritningarna i 3D. Eftersom det är en enkel applikation kommer den inte att ha någon avancerad specifikation, den kan köras på alla datorer med grundläggande specifikationer.

Du kan installera och använda Sweet Home 3D för free.

Shapr3D

Om du använder din iPad för ditt designarbete är Shapr3D den bästa appen för dig.

Shapr3D är en av de få designprogram som är tillgängliga för smartphones. Men appen är bara tillgänglig för Apple iPad ensam. Med appen kan du arbeta med noggrannheten på 10 decimaler. Appen använder samma Siemens Parasolid -motor som finns på SOLIDWORKS. Verktyget är skräddarsytt för mekaniska ändamål men kan också användas för produktdesignändamål. Du kan importera och redigera STL, STEP, IGES, OBJ, 2D DWG och många fler filer.

Du kan använda appen för free upp till 2 mönster. För mer, börjar prenumerationen på $ 20 per månad.

Blandare

Blender är ett av de bästa alternativen för SketchUp.

Den kan användas för 3D -ritningar, animeringar, simuleringar, rörelsesspårning och videoredigeringsändamål. Blender är en funktionsrik applikation och har mer avancerade funktioner och verktyg att använda. Layouten för applikationen och genvägarna kan anpassas till användarens preferenser. Det är en av de äldsta programvarorna, som släpptes 1998. Du kan ladda ner programmet på Windows-, Mac- och Linux -plattformar. Även om den har avancerade funktioner kan den installeras på alla datorer med grundläggande specifikationer.

Verktyget är tillgängligt för free.

LibreCAD

Om ditt arbete är med 2D -ritning är LibreCAD det bästa verktyget.

LibreCAD är en populär 2D-CAD-applikation. Den har många funktioner och verktyg att arbeta med. Verktyget är tillgängligt för Windows, Mac och Linux. I verktyget kan du ändra språk till dina preferenser, det har mer än 30 språk. Eftersom verktygets GUI är baserat på Qt5 finns det inte många skillnader i gränssnittet. På alla Windows, Mac och Linux har nästan samma användargränssnitt med samma navigeringskontroller, vilket gör verktyget lättare att använda på olika plattformar.

Liksom Blender är LibreCAD tillgängligt för free.

Adobe Dimension

Adobe är ett av de populära namnen inom design- och redigeringsfälten.

Det är ett branschstandardverktyg och används av många proffs och ingenjörer. Adobe Dimension rekommenderas inte för nybörjare och nya designers. Den har många funktioner och verktyg att arbeta med. Det bästa med Adobe Dimension är att du kan lägga till tillägg och tillägg för att göra ditt arbete enklare och mindre tidskrävande. Med verktyget kan du arbeta med både 2D- och 3D -ritningar. Det är ett av de bästa alternativen för SketchUp.

Prenumerationen börjar på $ 20,99 per månad.

SOLIDWORKS

SOLIDWORKS är det bästa konstruktionsverktyget för mekaniska ingenjörer.

Utvecklat av Dassault Systems, är det ett av de bästa SketchUp -alternativen. Verktyget är för både nybörjare och proffs. SOLIDWORKS är ett av de få designverktygen med enkelt UI men med avancerade funktioner. Förutom att utforma kan du också använda verktyget för analysändamål. Med SOLIDWORKS på din dator kan du göra något av designarbetet utan problem. Även om det är ett avancerat verktyg kan du installera programmet på alla datorer med avancerade specifikationer.

Det är ett av de dyra verktygen att använda. Prenumerationen börjar på $ 395.

Modo

Modo är ett kraftfullt 3D -modellerings- och återgivningsverktyg.

Utvecklat av The Foundry Visionmongers, det är ett av de nyaste designverktygen. Den släpptes i juni 2018. Du kan installera appen på Windows-, Mac- och Linux -plattformar. Alla tillgängliga verktyg i applikationerna är inställda på branschstandarder, vilket gör Modo till det idealiska verktyget för proffs. Verktyget används för ändamål som produktdesign, spelmiljöer och V-Ray-projekt. Modo passar både affärs- och personliga ändamål.

Prenumerationen börjar på $ 62 per månad.

LDraw

LDraw är ett verktyg för att skapa LEGO -modeller och scener.

Detta är ett verktyg för att bygga och dokumentera modeller, skapa byggnader och återge dem i 3D. Du kan också göra animationer i LDraw -programmet. På webbplatsen kan du hitta en hel del självstudier för att förbättra dina designkunskaper och färdigheter. Om du gillar LEGO-modeller och LEGO-relaterade produkter är LDraw ett designverktyg som du måste ha. Du kan ladda ner programmet på Windows-, Mac- och Linux -plattformar.

Verktyget är tillgängligt för free.

Cinema 4D

Cinema 4D är ett av de bästa SketchUp -alternativen.

Verktyget utvecklades av Maxon. Precis som Blender är det också det äldsta designverktyget. I nästan 30 år har Cinema 4D använts i 3D -datorgrafikindustrin. Som namnet antyder är Cinema 4D mer lämpad för filmer och filmerelaterade ändamål. Du kan skapa och bygga scenarier, bildtillgångar, rörlig grafik, animerade videor och liknande projekt. Det är ett kraftfullt verktyg och behöver en dator utrustad med avancerade specifikationer.

Prenumerationen börjar på € 61,49 per månad.

Techowns tips: Bästa hem- och inredningsappar för iPad

Det här är de bästa SketchUp -alternativen som du kan använda för dina design- och modelleringsändamål. Välj det verktyg som passar dina behov perfekt. Nämn ditt favoritdesignverktyg i kommentarfältet nedan.

Följ våra sociala mediasidor, Facebook och Twitter för att få fler uppdateringar.

0 Shares