BlackBerry kan sluta tillverka utrustning, men utan att försvinna från branschen

0 Shares

Dagens ryktet om BlackBerry försvinner från mobilmarknaden är en av dem som har låtit högt i flera år, nästan som historien om Pedrito och el Lobo.

Redan innan kanadensaren gjorde övergången till BlackBerry 10 – sitt eget senaste mobila operativsystem – fanns det redan spekulationer om utträde ur branschen på grund av den låga försäljningen den ackumulerade och förlusten av relevans på en marknad som utvecklats snabbare än vanligt . att de kunde anpassa sig.

Och många medier har upprepat ett eventuellt tillkännagivande för den 28 september där företaget som leds av John Chen helt enkelt skulle lyfta den vita flaggan och ge upp på en gång.

Informationen kommer från en analys av en kanadensisk finanssajt som säkerställer att BlackBerry lägger 65% av sina pengar på forskning och utveckling av hårdvara, vilket inte är vettigt med tanke på att de har mindre än 1% av den totala mobilmarknaden på nivån. värld.

John Chen försäkrade tidigare att han den här månaden kunde fatta ett beslut om att stänga sin hårdvaruavdelning, något som har åtföljts av en rad betydande rabatter i hans officiella webbutik som slutar den 27 september, bara dagen före resultatrapporten. de senaste tre månaderna.

Om trenden fortsätter kommer BlackBerry inte att återhämta sig mycket i försäljningen även efter övergången till Android. Masspubliken tror helt enkelt inte att varumärket har det som krävs för att konkurrera med andra tillverkare i branschen, speciellt förståelsen för att Android -planeten har ett stort antal enheter som bättre kan möta förväntningarna hos en allt mer krävande allmänhet.

I sin tidigare ekonomiska rapport hävdade kanadensaren att han bara hade sålt 500 000 enheter under den föregående bokföringsperioden på 3 månader.

BlackBerry är mycket mer än smartphones idag, och dräneringen på att hålla fast vid tillverkning av smarttelefoner är en för stor kostnad för att hålla ut över tiden. Men även om du stänger av ditt hårdvaruområde behöver det inte betyda att du drar dig ur mobilvärlden.

Tänk på DTEK50, den första enheten som tillverkades av TCL för BlackBerry. Om du vill, gå längre tillbaka och tänk på Z3, den första BB10 -utrustningen tillverkad av Foxconn för kanadensaren. Smartphones skapade av tredje part på begäran av ett företag som idag har ett stort yrke inom programvara, till och med tar sina applikationer till alla Android -enheter vars ägare vill installera dem.

BlackBerry kan till och med licensiera användningen av sitt varumärke för att bjuda in nya tillverkare att ta över detta företags arv, så att företag som idag tillverkar utmärkta produkter i Kina kan ta detta erkända namn och komma in på nya marknader där de inte har någon plats idag.

Att eliminera din hårdvaruindelning för outsourcing är ett naturligt steg i en verksamhet i förändring. Och ja, det skulle inte vara detsamma, men det kan ge ett nytt utseende till ett företag som inte är särskilt intresserat av att utveckla en ny smartphone eftersom den inte behöver den i sin nya riktning.

För första gången på länge kommer BlackBerrys finansiella rapport att vara extremt relevant för branschen. Vi kommer att vara uppmärksamma.

0 Shares