Chipolo, GizChinaITs granskning av Bluetooth-trackern

0 Shares

Chipolo

Det händer ofta att man glömmer nycklarna någonstans och inte kommer ihåg var vi lämnade dem, precis som det händer lika ofta, för de mest slarviga, att glömma var smarttelefonen var kvar.

Den skapades för denna grupp av “ouppmärksamma” användare Chipolo, en grej troligen från nörd, som vi upptäcker idag i vår fullständiga recension.

Chipolo-0

Chipolo kan köpas på Amazon såväl som på tillverkarens officiella webbplats (till ett pris, bland annat, ännu högre än Amazon själv).

Chipolo, den fullständiga recensionen av GizChina.it

Chipolo – Vad är det och hur fungerar det?

Chipolo-1

Chipolo det är ett tillbehör som är något större än en 2 euro och föddes som en nyckelring, liksom Bluetooth-spårare. Huvudmålet för Chipolo är att meddela oss när vi glömmer nycklarna hemma, till exempel när enheten är ansluten via Blåtand till smarttelefonen och när anslutningen försvinner, Chipolo det börjar ringa som ett larm för att varna oss för att vi glömmer något.

Chipolodessutom skapades den inte bara för denna funktion; enligt företaget är det faktiskt också möjligt att binda den till hundens koppel som, om den går vilse, kan placeras i den senast kända positionen lagrad via smarttelefonen och dess GPS (funktionen visar sig dock vara lite värdelös eftersom den är Chipolo saknar GPS exakt kommer det inte att tillåta dig att faktiskt hitta hunden eller kanske de förlorade nycklarna, om inte med olika slumpmässiga försök).

Chipolo, Dessutom är den utrustad med ett klassiskt batteri vars autonomi handlar om 6 månader, varefter den kan bytas ut genom att enkelt öppna enheten med ett spetsigt föremål; I paketet ingår också ett sekundärt batteri som för din vetskap är enkelt CR2025, för att vara tydlig med några vanliga klockor.

Chipolo – Interaktion med smarttelefonen

ChipoloDessutom kan den interagera med din smartphone oavsett om det är en enhet Android, iOS eller överraskande också Windows-telefon. När applikationen har installerats (vars namn är samma som produkten) kan tillbehöret konfigureras och proceduren är avgörande för att den ska fungera korrekt.

Efter upprättande av en anslutning via Blåtandkan de olika funktionerna associeras med applikationen från applikationen Chipolo och det kan också fås att ringa när vi kanske har tappat bort nycklarna eller föremålet som vi har kombinerat det med ur sikte.

Även från applikationen kan du ta selfies på distans genom att bara skaka sensorn med handen.

Bland annat är det också möjligt att styra Chipolo med två smartphones samtidigt, så länge du är inloggad med ett enda konto, eftersom Chipolo bara kan associeras med en användare / profil åt gången.

I applikationen är det också möjligt att ställa in “Tysta zoner“Eller de platser där Chipolo det kommer inte att utfärda meddelanden och baserat på den position som rapporterats av smarttelefonen via GPS kan tillbehöret “förstå” om vi är hemma eller kanske är på väg till jobbet (logiskt, efter att ha kopplat varje enskild plats i applikationen).

Chipolo – Slutliga tankar

Chipolo, även om det kan vara en intressant grej, är den fortfarande tvivelaktig. själva idén förtjänar, men i daglig användning borde en sådan gadget inte göra annat än att förenkla vissa åtgärder, men Chipolo det gör ingenting annat än att göra mer besvärliga handlingar som i själva verket är enklare än man tror.

Med lite vana kan tillbehöret, i ett större antal kopior associerade med den relaterade appen, vara bekvämt och verkligen mer användbart.Chipolo Amazon

Enheten kostar ca. 25 € till allmänheten och finns i olika färgvarianter, från grön till gul, röd, blå, svart och så vidare. Vi hänvisar dig till produktens officiella webbplats.

0 Shares