Chromecast 2 och Chromecast Audio, granskning

0 Shares

IMG_7952

Under presentationen av den nya Nexus (5X och 6P). Google överraskade oss med två nya Chromecast. De Chromecast 2 och den Chromecast Audio. Efter den stora framgången med den första chromecasten, var vi inte förvånade över att den stora G drog dessa två nya enheter ur ärmen mycket användbart och intressant som vi analyserar idag.

Dessa enheter tjänar i princip till skicka innehåll från din smartphone till TV: n på ett mycket enkelt sätt. När det gäller den nya ljudversionen är den van vid skicka musik från vår enhet till en dator som möjliggör anslutning av ett 3,5 mm -uttag.

Chromecast 2.

IMG_7951

De design är en av de viktigaste förändringarna i den här versionen, sanningen är att den drar mycket uppmärksamhet, Google ville ge den en Rund form och räkna ut hur man gör det till en kompakt och mycket enkel enhet. De HDMI -anslutning är efter att ha passerat en liten kabel, så enheten vi kommer att få sitta kvar bakom tv: n. Du behöver inte oroa dig, anslutningen är bred och stark nog för att inte bryta och enheten är inte tung.

För att ansluta enheten till TV: n behöver vi bara Chromecast, USB till microUSB -kabeln och en strömadapter. Vi behöver inte detta sista tillbehör om vår TV har en USB -anslutning.

En annan mycket viktig förändring är den av processor och anslutning, nu innehåller den en mer kraftfull processor och en stor förbättring av anslutningen, vilket hjälper när det gäller att inte ha en bra ADSL.

Hur fungerar det?

Spotify från Chromecast 2

När vi har anslutit den till vår tv måste vi ladda ner Chromecasts egen app för att kunna konfigurera det. På fliken enheter kommer den att leta efter den Chromecast som är ansluten till samma WI-FI-nätverk och den kommer att be oss om en kod för att länka den.

Efter konfigurationen trycker du på utforska kompatibla appar. YouTube är en av dem och det är den som möjligen används mest. På ett mycket snabbt sätt kan vi skicka de videor vi tittar på till vår tv och titta på dem där.

Det finns många applikationer som är kompatibla med Chromecast, till exempel spel eller olika Google -tjänster.

Ett annat alternativ som har väckt min uppmärksamhet är det Skicka skärmen direkt och se hela enheten på TV: n.

Chromecast Audio

IMG_7955

Här är nyheterna. Google bestämde sig för att skapa en enhet för kunna lyssna på musik från telefonen till en annan multimediaenhet som har en minniJack -anslutning. Ett mycket användbart alternativ om vi bara vill lyssna på musik.

Stegen för att ansluta och konfigurera den De är desamma som Chromecast 2 och här kommer vi bara att betjäna musikapplikationer som Spotify, YouTube eller Google Play Music.

Chromecast Audio ansluten.

Vad mer Det kan styras av flera användare, så länge de är anslutna till samma WI-FI-nätverk. Men… Förändras ljudkvaliteten? Blir det värre eller bättre? Detta beror på vilken anslutning vi har, i mitt fall har jag märkt mer kvalitet som överför musik från min enhet till chromecast, men i ett annat WI-FI-nätverk har jag märkt mindre kvalitet. Det kan jag i alla fall försäkra dig om kvaliteten är bättre än andra enheter som fungerar med bluethoot -anslutning.

Personlig åsikt.

Google om det vet hur man gör bra enheter, jag har älskat dessa två chromecasts och om du tror att du kommer att låta dem hänga bakom din TV utan att använda den Det är inte så här. I mitt fall har jag använt Chromecast 2 mer än ljud, för personligen ser jag det mer användbart för mig eftersom jag alltid tittar på videor. Jag tycker att det är mycket bekvämt att jag med ett enda klick kan skicka en YouTube -video till TV: n och titta på den i mycket bra kvalitet.

När det gäller ljud har jag inte använt det så mycket, men det är fortfarande en lika bra enhet som Chromecast 2, utmärkt ljudkvalitet, otrolig hastighet att överföra musik … Ett under som du inte vill förlora.

Och priset?

Både Chromecast 2 och ljudet säljs till ett pris av 39 €, ett ganska måttligt pris och på höjden av alla fickor.

Köp Chromecast 2.

Köp Chromecast Audio.

0 Shares