Chromecast fungerar inte | Vanliga Chromecast -problem åtgärdade

0 Shares

Google Chromecast är ett populärt val för de flesta sladdskärarna. Det låter dig strömma media från din telefon eller dator till Chromecast -ansluten TV, så länge de är anslutna till samma nätverk. Ibland kan din Chromecast stöta på problem och visa några varningsmeddelanden. Om du är en av de som vill fixa en Chromecast som inte fungerar korrekt, här är den detaljerade guiden till åtgärda Chromecast -problemen.

Fix 1: Starta om din Chromecast

Det enklaste sättet att rensa de grundläggande problemen är att starta om din Chromecast. Du kan starta om den helt enkelt genom att koppla ur Chromecast från strömkällan och ansluta den igen efter några minuter.

Fix 2: Kontrollera din WiFi -anslutning

Ansluter din Chromecast inte till WiFi? Chromecast visas inte i Google Home -appen? Se till att din router fungerar som den ska. Samtidigt kan Chromecast inte ansluta till WiFi -nätverket om du har ändrat lösenordet. I så fall måste du ansluta din Chromecast till nya WiFi eller WiFi -nätverket där du har ändrat lösenordet.

Om du hade ett annat problem med din router, åtgärdar du det helt enkelt genom att starta om routern.

 • Koppla bort routern eller modemet från strömkällan.
 • Vänta några minuter och anslut den igen.
 • När routern är påslagen ansluter du den till ISP -leverantören.

Å andra sidan, se till att routern eller modemet inte är för långt ifrån dig. Om det är för långt bort kommer Chromecast att få svaga signaler som minskar videokvaliteten. Håll därför din router inom ett område av 15 fot.

Fix 3: Kontrollera routerns frekvens

Chromecast upptäcker inte något WiFi -nätverk? Kontrollera frekvensen för din router. Numera arbetar de flesta routrarna med 2,4 GHz, 5 GHz eller båda. Chromecast kan bara upptäcka 2,4 GHz -nätverk. Se därför till att din router sänder på den frekvensen.

Samtidigt får din Chromecast svaga signaler om det är för många enheter anslutna till samma WiFi -nätverk. Det kommer att resultera i dålig videokvalitet och konstant buffring under streaming. Koppla bort oönskade enheter från nätverket och njut av videoströmning av hög kvalitet.

Fix 4: Uppdatera din Chromecast

Om du hade problem med streaming eller casting är det enklaste sättet att uppdatera Chromecast -firmware till den senaste versionen. Du kan enkelt göra det med hjälp av Google Home -appen på din Android- och iOS -enhet.

Fix 5: Använd strömförsörjningen som medföljer Chromecast

Chromecast fortsätter att starta om? Byt strömförsörjning till Chromecast.

De flesta Chromecast -användare får tillgång till USB -porten på sin TV som en strömkälla för Chromecast. Det kan fungera bra, men det kommer att orsaka många problem som slumpmässig avstängning av Chromecast på grund av inkonsekvent strömförsörjning. För att undvika denna situation måste du ansluta Chromecast till ett närliggande eluttag med hjälp av en medföljande nätsladd och USB -kabel.

Fix 6: Uppdatera Chrome -webbläsaren

När du använder Chrome -webbläsaren för att casta innehåll från Windows och Mac måste din webbläsare köras med den senaste versionen för att undvika streamingproblem. Du kan uppdatera din webbläsare helt enkelt genom att gå till meny> hjälp> om krom> uppdatera webbläsaren.

Fix 7: Använd Chromecast -förlängare

En annan anledning till att Chromecast inte fungerar med nätverket är att din TV kan blockera signalen som tas emot av Google Chromecast. I det här fallet måste du använda den förlängare som medföljer din Chromecast. Det kommer att få din Chromecast att sticka ut ur tv: n. Det ger också ett välbehövligt andningsutrymme för Chromecast att upptäcka WiFi-nätverk.

Fix 8: Återställ din Chromecast

Om ovanstående steg inte har åtgärdat problemet måste du återställa Chromecast till fabriksinställningarna. Efter återställningen måste du gå igenom installationsprocessen från början.

Vanliga Chromecast -problem

Det här är några av de vanligaste problemen som Chromecast -användare står inför.

Svart skärm

Om din TV inte tar emot en signal från Chromecast eller om din TV -skärm är svart, prova dessa korrigeringar:

 1. Se till att Chromecast är ansluten med strömkabeln och adaptern som medföljer Chromecast.
 2. Om du har två HDMI -portar på din TV väljer du rätt HDMI -källa för ingång.
 3. Se till att USB -porten på TV: n fungerar korrekt.
 4. Starta om eller starta om din Chromecast.

Det gick inte att kommunicera med Chromecast

 1. Se till att du inte har ändrat lösenordet för ditt WiFi -nätverk. Om den ändras ansluter du din Chromecast till det nya nätverket.
 2. Se till att Chromecast och casting -enhet (Android, iOS eller Windows) är anslutna till samma nätverk.
 3. Starta om din Chromecast.

Inbyggd Chromecast fungerar inte

 1. Se till att den inbyggda Chromecast-TV: n och casting-enheten finns i samma WiFi-nätverk.
 2. Uppdatera den Chromecast-aktiverade appen till den senaste versionen.
 3. Din inbyggda Chromecast-TV tar inte emot signalen när den är ansluten till ditt mobilnätverk.

Problem med Chromecast -start – gult utrop

 1. Återställ modemet/routern eller uppdatera firmware.
 2. Använd förlängningskabeln för att ge lite extra utrymme för Chromecast.
 3. Placera routern och Chromecast inom intervallet 15 fot.
 4. Återställ din Chromecast.

Fortfarande fungerar din Chromecast inte på din TV? Kontakta kundteamet på Chromecast och be dem lösa ditt problem.

Några frågor eller feedback att dela om denna artikel? Använd kommentarsektionen nedan. Håll kontakten med oss ​​genom att följa våra sociala medieprofiler: Facebook och Twitter.

0 Shares