Delta i Innovatón 2018 med dina idéer för framtidens rehabilitering

0 Shares

Hur tänker du dig framtidens rehabilitering? Med denna fråga inbjuder Teletón och Claro Chile utvecklare, akademin, entreprenörer, vårdpersonal, det tekniska ekosystemet och studenter att delta i “Innovation 2018”.

Initiativet syftar till att ta ett nytt steg påskynda det arbete som Teletón har utvecklat sedan 2017, för barn mellan 3 och 14 år, genom sina telerehabiliteringsprogram “Teletón en tu Casa” och “Teletón en tu comuna”.

För närvarande har Teletón 300 tabletter som når tusen familjer i 19 kommuner om året. På detta sätt, även om de bor långt från Telethon -centren eller har en tid med specialister under lång tid, de kan fortsätta med rehabövningar varje dag.

”Med telerehabilitering integrerar vi familjer i behandlingen, de är co-therapists under hela processen och att ha verktygen hemma hjälper dem att stärka sig själva i rehabiliteringen. Det är ett sätt att komplettera terapierna ”, uttryckte Dr. Macarena Toledo, fysiater och biträdande chef för Telethon Santiago.

I Telethon är de övertygade om det teknik kan göra stor skillnad. Tillämpningen av distansvård är ett framsteg i förverkligandet av tvärvetenskapliga diagnoser, utan att detta innebär överföring av patienter.

Hur man deltar i Innovatón 2018

Innovatón 2018 försöker sammankalla alla som vill utveckla plattformar som hjälper rehabilitering på distans via mobila och stationära enheter.

Från fredag ​​26 oktober till torsdag 15 november kan du ansöka via webbplatsen innovaton.clarochile.cl.

Juryn består av Juan Pablo Cuevas, medgrundare av Cornershop; Rocío Fonseca, innovationschef på Corfo; Leo Prieto, grundare av ImageMaker, Betazeta och Odd Industries; Ximena Casarejos, direktör för Telethon; Milton González, nationell medicinsk chef för Telethon; och Daniel Pavez, pionjär inom entreprenörskap, transport och elektromobilitet. De kommer att välja team som uppfyller villkoren för att få mentorskap från experter inom hälso- och teknikområden.

Den 24 och 25 november deltar de i finalen Innovatón / Hackathon där de tre finalistprojekten kommer att definieras. Priset består av 2 miljoner dollar för varje vinnande lag och de kommer att kunna gå vidare till nästa steg i projektet som består av implementering av lösningar för deras användning.

“Vi är övertygade om att anslutning och teknik förbättrar livskvaliteten och denna utmaning är ett första steg så att vi kan nå fler människor, bryta ner geografiska och ekonomiska hinder, med ett projekt som vi hoppas kommer att vara ett riktmärke för landet och utomlands “, förklarade Cristián Vera, marknadsdirektör för Claro Chile.

Denna fantastiska Innovatón är det första steget i det som kommer att bli Telerehabiliteringsinstitutet Teletón, som försöker gruppera alla de medicinska lösningar som gör att vi kan fortsätta arbeta med det stora korståget som är Telethon.

0 Shares