Den 10 november återgår den administrativa registreringen för importerade telefoner till regeln

0 Shares

Kommer du ihåg den berömda Administrativ registrering Vad implementerade Subtel förra året och vad avbröts dagar före påvens besök i Chile? Tja nu det finns redan ett datum för hans återkomst, men med en ändring.

Genom ett pressmeddelande skickat av Subtel tillkännages det från och med Lördag 10 november i år börjar administrativ registrering att härska igen. Vi skulle emellertid nu ha 30 dagar på oss att använda den oregistrerade utrustningen.

Så vi kommer att ha en hel månad för att kunna använda vår nya smartphone utan någon form av begränsningar, och samtidigt har vi en månad på oss att registrera vårt team för att följa proceduren. Om vi ​​inte gör det här utrustningen slutar helt enkelt arbeta med någon mobiloperatör i Chile efter 30 dagar.

Om användaren använder utrustningen och aktiverar den med ett chip från en lokal operatör visas ett meddelande på skärmen som kommer att omdirigera dem till den här webbplatsen: https://multibanda.cl/ia/ där de kan välja en av de olika certifierar företag att de tillåter dig att slutföra denna procedur online. Om detta förfarande inte genomförs, telefonen registreras provisoriskt under en period av 30 dagar, den period då registreringen måste genomföras. Om mobilen inte är registrerad kommer den att blockeras.

Certifierande företag tillgängliga

Så nu vet du, kära läsare, om du har en enhet som du har tagit med från utlandet och du fortfarande inte använder den, har du förrän i morgon lördag att sätta ett aktivt SIM-kort från alla chilenska operatörer så att det automatiskt registreras. Om ditt lag anländer efter denna lördag har du en månad på dig att använda det och registrera det.

Vad händer med utlänningar som kommer med sin mobil?

När det gäller turister finns det flera alternativ. Om mobiltelefonen används med roaming eller Wi-Fi behöver de inte utföra någon procedur och den kommer att ansluta till lokala nätverk och / eller Internet. Om det nu används med ett lokalt SIM-kort måste användaren registrera sin telefon i databasen. I det här fallet måste telefonen vara upplåst och kompatibel med nationella band.

Via pressmeddelande – Subtel
0 Shares