Den globala tablettmarknaden kan komma tillbaka 2018, enligt experter

0 Shares

Vi fortsätter att höra om tablettmarknaden i ett mindre än optimalt tillstånd, medan nischer som konvertibler fortsätter att fungera. Det övergripande tillståndet för tablettmarknad är inte bra, det är säkert, men tydligen 2018 kommer att bli årets studs. Låt oss se vad experter har att säga.

Stora aktörer som Amazon, Huawei, Microsoft och Google planerar att lansera nya surfplattemodeller under det kommande året. Försäljningen av Apples iPad-produkter kommer också att förbli ganska livlig, verkar det. Källor inom branschen säger att trots den tröga prestandan på tablettmarknaden under de senaste åren, på grund av brist på mördarmodeller, har en marknadskonsolidering hänt i år och den årliga nedgången i leveranser förväntas minska till bara 5%.

År 2018 kommer det att öka fart, som kommer att drivas av tvåsiffriga ökningar av leveranser från varumärkesleverantörer som Amazon och Huawei. Microsoft kommer att lansera nya Surface-modeller under första halvåret och Google kommer förmodligen att ta med fler utbildningsfokuserade maskiner. Det kommer att bli ett ganska hårt krig mellan varumärkesleverantörer som tar marknaden till ny tillväxt.

Att erbjuda surfplattor till mycket låga priser till konsumenter kommer också att förbättra ekosystemet för e-handelstjänster. Amazon förväntar sig till exempel att Kindle Fire-tabletterna kommer att nå rekordhöjd på 12-13 miljoner enheter 2017 och en tillväxt på 10% under 2018. Huawei sägs gå förbi 10 miljoner enheter i år och till och med slå Lenovo i processen , för första gången någonsin. Apple klarar sig också bra med sina senaste skiffermodeller på 9,7 tum och 10,5 tum. Vi har hört liknande förutsägelser tidigare, så vi är mer reserverade för dessa.

0 Shares