Det är officiellt, LeTV är tillbaka: smartphone bekräftad och ett helt ekosystem av produkter

0 Shares

leeco letv smartphone retur 18/5

I en ledare för några månader sedan berättade jag om många kinesiska verkligheters avgång, inklusive först och främst LeEco aka LeTV. Det var 2017 när fler och fler nyheter om företagets nedläggning började dyka upp. I stället för Xiaomi, Huawei, OPPO eller vivo var LeEco den första kinesiska smarttelefontillverkaren som landade i USA, ett drag som varnade sektorn. Det var uppenbart för många att det var en chansning, ett expansionistiskt drag som kan visa sig vara det typiska längsta steget i benet. Och det gick precis så här: först stängde den amerikanska divisionen, sedan kollapsen också i Kina, där den sålde fastigheterna, stängde assistanscentren och förlorade en absurd summa pengar, inklusive skulder och förlorade streamingrättigheter. Verkställande direktören avgick och hamnade under mediaplatsen och kom att inte längre ens kunna resa med kollektivtrafik.

LeEco bekräftar sin officiella återkomst till scenen: vad kan man förvänta sig?

Två år efter kollapsen återvände 2019 LeTV -varumärket med lanseringen av nya smart -TV, företagets moderprodukt. Vi minns faktiskt att LeTV föddes i början som ett multimediabolag och introducerade online -streaming när Netflix fortfarande inte var den verklighet vi känner till idag. Under de senaste månaderna har företaget blygt introducerat nya produkter på marknaden, men tydligen kommer 2021 att sanktionera återvända med stor fanfare av LeTV. Med en officiell teaser får vi veta att 18 maj det kommer att bli en riktig händelse, kallad LeTV Smart Ecological Conference.

leeco letv return

Som du kan se är LeEco -märket inte på något sätt indikerat i bilden, förmodligen övergiven också på grund av det dåliga rykte från det förflutna. Termen “” innebär att LeTV -evenemanget kommer att fokuseras på flera produktkategoriervarav några anges i silhuetten på bilden. Vi kommer säkert att ha nya smart TV, men bland de många skrifterna kan vi också se referenser till VR, 3D, spel, sport Och audio. Bilden är inte lätt att tolka, också för att de kinesiska ideogrammen är inverterade, men om du analyserar den väl kommer en mycket intressant detalj fram: LeTV kommer att presentera en smartphone! Definierad som “LeTV Super Phone”, är det troligt att den kan presentera sig som en telefon med avancerade specifikationer.

leeco letv return

Men på tal om siluetten … Det verkar som att mannen som avbildas i teasern är Jia Yueting, själva VD som representerade företagets senaste kollaps. Det är ännu inte säkert, även om bilden av tröjan med huva skulle vara en ledtråd att tänka på, som han brukade bära den vid evenemang.

LeTV har ett helt ekosystem men utan Jia Yueting

leeco letv return smartphone 3-1

Redan för några dagar sedan låg det i luften att LeTv ville göra en comeback på marknaden i stort. Och de senaste timmarna har vi inte varit missnöjda, med tanke på att märket har presenterat ett brett utbud av produkter som t.ex. TWS hörlurar, smartklockan för barn X200, men också kraftbanker, en spelmonitor, ultraljuds tandborstar och framför allt, men de kunde inte missa, nya mycket intressanta smart-TV, med många dedikerade tillbehör.

Det som dock har väckt mest uppmärksamhet är uppenbarligen det viktiga meddelandet om LeTv -evenemanget. Det har faktiskt bekräftats att en ny smartphone av märket kommer snart, som säkert kommer att utrustas med böjd display, som de visade oss i teaserna.

Det som har “besvikit” förväntningarna är frånvaron av Jia Yueting, den historiska VD för varumärket som verkar definitivt kunna representera det förflutna av LeTv. Många trodde att silhuetten av evenemangsaffischen var hans, men andra chefer förnekade att det kunde tolkas som ett missförstånd. Kort sagt, vi måste bara vänta de närmaste veckorna eller månaderna för att lära känna märkets nya enhet bättre.

LeTVs smartphone upptäcktes live | | Uppdatering 31/08

LeTV -smartphone

Den första smartphone efter återkomsten av LeTV det kanske inte är en topp -enhet, som teasers och bilder som visas under maj -evenemanget föreslog. Enheten i fråga har dykt upp i några levande bilder på den officiella Weibo -profilen för varumärket, som visar ett enkelt och viktigt utseende. På framsidan finns en display med tappa, medan kamerans layout har dolts. Vidare haka verkar ganska uttalad, ännu ett tecken på telefonens låga budget.

För närvarande har varken detaljer om specifikationerna eller det kommersiella namnet avslöjats. Trots detta ringde nyligen en enhet LeTV L5 den har certifierats av TENAA med massor av detaljer om egenskaperna. Nedan hittar du istället vad som ska vara renderingen av enheten.

LeTV -smartphone

Den aktuella smarttelefonen erbjuder en skärm HD + (1600 x 720 pixlar) från 6.52 ″ diagonalt, kommer med 6/8 GB av RAM e 128/256 GB av lagring. På baksidan finns en trippelkamera på 48 + 2 + 2 MP medan vi på framsidan har en 8 MP selfiemodul. Det pratas om ett batteri på 4 900 mAh medan det på mjukvarusidan nämns Android 9. Kommer den här modellen att bli den första LeTV -smarttelefonen som godkänner att varumärket återvänder? Men framför allt … vad hände med den mystiska modellen med böjda kanter?

⭐️ Följ och stöd GizChinaGoogle Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss i dina favoriter. Dröm

0 Shares