Det här är nyheterna som inkluderar watchOS 5 # WWDC18

0 Shares

Tillsammans med tillkännagivandet av iOS 12 också Vi har sett en första titt på watchOS 5, operativsystemet som kommer att innehålla den nya Apple Watch och det kommer helt klart också att nå de användare som redan har en av de första, andra eller tredje generationens klockor. Vad ger det tillbaka? Låt oss gå igenom det.

Fysisk aktivitet

Naturligtvis var den första beröringspunkten fysisk mätning. Här vi hittar nya snabbstartslägen, till exempel yoga eller vandring, bland andra. Vi kan också föreslå 7-dagars utmaningar till våra vänner som också har en Apple Watch med resultat i realtid och priser för vinnaren.

En annan mycket intressant sak är att när du börjar göra sport kommer klockan att rekommendera en rutin och till och med påminna dig om att avsluta mätningen när den tror att du är klar.

Walkie-talkie och aviseringar

Precis som namnet säger, vi kan använda vår Apple Watch som en snabb kommunikatör för att prata med andra användare. Samma applikation kommer att rekommendera några av dina frekventa kontakter att skicka röstmeddelanden med bara en touch av din handled.

Självklart aviseringarna om denna och andra applikationer kommer också att bli mycket mer förenklade och grupperade. Ah, nu kommer de också att bli mer interaktiva med vissa tjänster och kunna utföra snabba åtgärder med bara en knapptryckning.

Genvägar och Siri

Som meddelats med iOS 12 kommer watchOS 5 också att innehålla genvägar för att skapa Homekit-relaterade rutiner eller andra funktioner. Det är därför några av urtavla nya gör det möjligt att tilldela flera av dessa genvägar i utformningen av vår klocka.

Ah nu om du höjer handleden du behöver inte säga “Hej Siri” för att ge honom en order till den virtuella assistenten, eftersom den kommer att upptäcka rörelsen och är redo att ta emot beställningar. Ännu ett steg för att få det att verka som ett naturligt samtal.

Dessa och många andra nyheter kommer att distribueras med den officiella uppdateringen under den andra terminen i år. Alla Apple Watch Series 1 eller högre kommer att få den här uppdateringen, utan att lämna den ursprungliga Apple Watch, den första lanserades på grund av inkompatibilitetsproblem.

0 Shares