Doogee Mix 2 recension: ett viktigt steg framåt

0 Shares

Efter den trevliga parentesen för den första modellen gör den kinesiska tillverkaren ett förtroll med den här nya Doogee Mix 2. Smarttelefonen ser ut som en uppgradering av sin föregångare, med några fler ädelstenar – först och främst en skärm i förhållandet 18: 9 – även om vissa rester av sitt förflutna kvarstår. Låt oss tillsammans ta reda på vad som är de viktigaste funktionerna i enheten och hur den beter sig under våra tester. Låt danserna börja!

Doogee Mix 2 recension

Försäljningsförpackningar

Enheten levereras med en elegant svart låda där vi hittar tillverkarens och den tryckta produktens namn. I försäljningspaketet hittar vi:

Doogee Mix 2; skyddskåpa; laddare med 5V 2A EU-kontakt; USB / USB Type-C-kabel; stift för att extrahera den dubbla SIM / microSD-kortplatsen; skyddsfilm för skärmen; USB Type-C / micro USB-adapter; USB Type- C-adapter / 3,5 mm mini-jackingång; manualer.

Kort sagt, vi står inför ett ganska rikt paket, där det finns allt du behöver för att komma igång med din nya. Doogee Mix 2.

Design och material

Doogee MIX 2

När det gäller det första kapitlet i den gränslösa sagan om Doogee, även i det här fallet står vi inför en produkt som inte låter dess komponent lysa igenom alls låg kostnad. Materialen som används är desamma som den tidigare modellen och det kan bara glädja oss. En ram går runt smarttelefonen aluminium (avbryts på vissa ställen av tunna plastband för mottagning av antennerna), medan bakstycket är tillverkat av glas Corning Gorilla Glass 5 med krökning 2,5D. Färgen Hav Blå det är riktigt vackert och de lätt böjda övre och nedre kanterna spelar till förmån för den allmänna estetiken.

Trots den generösa skärmstorleken har Doogee Mix 2 det kan hållas i handen utan större problem, om det inte var för dess vikt 210 gram, riktigt överdriven för en “modern” smartphone. Enheten mäter 159,1 x 74,7 x 8,6 mm; det är inte en ”liten” enhet utan – lyckligtvis – panelen med 18: 9-förhållande kommer till spel för att göra hela situationen billigare. Kort sagt, det finns vissa svårigheter att nå de högsta punkterna med en hand, men inget oöverstigligt (vi har sett värre).

På baksidan av smarttelefonen finns tillverkarens logotyp, den dubbla huvudkameran (flankerad av den dubbla LED-blixt) och fingeravtrycksläsare digital. Sammantaget visade det sig vara tillräckligt; det saknas ibland, men – oftare än – det var pålitligt och tillräckligt snabbt. Frontalt hittar vi selfie-kameran (även i det här fallet är det en dubbel sensor), sensorerna (ljusstyrka och närhet) och öronkapseln. Frånvarande – Ännu en gång! – de Meddelande-LED, en brist som det är svårt att förbise. Längs den högra kanten har vi volymbalansen och strömbrytaren; motsatt sida är helt avtäckt. I den övre ramen finns det dock plats för vagnen för de två SIM-korten och för microSD. Nedan en enda högtalare, USB Type-C-porten och mikrofonen.

Visa

Doogee MIX 2

Ömma poäng jämfört med den första modellen (med en Samsung AMOLED-panel)! De Doogee Mix 2 har en “solo” -skärm LCD IPS ”Nästan” gränslöst på två sidor (med mycket små ramar) men lyckligtvis uppdateras allt annat mycket bra. Det är faktiskt en enhet från 5,99 tum diagonalt, med upplösning Full HD + (2160 x 1080 pixlar), 403 PPI och in 18: 9. Det saknas skydd Corning Gorilla Glass 5 med krökning 2,5D för att slutföra bilden. Den lösning som antagits får oss inte att ångra det förflutna. Displayen visar oss kraftfulla, mättade och realistiska färger, om än med vissa defekter när det gäller svarta (inte riktigt “djupa”).

Sammantaget en bra panel, med inget att avundas för mycket dyrare konkurrenter. Programvaran kompletterar paketet MiraVision, som låter dig justera bildskärmsinställningarna genom att justera kontrast, mättnad, ljusstyrka, skärpa och färgtemperatur och anpassa den slutliga effekten efter eget tycke. Presentera även Dynamic Contrast och Filter för blått ljusvars intensitet kan justeras för att vara mer eller mindre “invasiv”.

Prestanda

Ombord på vår Doogee Mix 2 vi hittar en chipset MediaTek Helio P25, oktakärna vid 16 nm med en maximal frekvens på 2,5 GHz, med åtta ARM Cortex A-53-kluster. Sidominnen har vi bra 6 GB RAM LPDDR4X Dual Channel e 64 GB intern lagring (det finns också en 128 GB-version), som kan utökas via microSD. Hårdvarusektorn beter sig på ett värdigt sätt och ger en respektabel upplevelse. Grafikkortet stänger cirkeln ARM Mali-T880 MP2 vid 900 mhz, en GPU redan adresserad vid olika tillfällen, som lyckas ge en smidig spelupplevelse, både med de mest prisvärda spelen och med “tunga” titlar som Asphalt 8 och Portal Knights. I det sistnämnda fallet tenderar CPU: n att värmas upp något, men inget är verkligen oroande.

Fotografisk kvalitet

Doogee MIX 2

Den senaste ansträngningen med en registreringsskylt Doogee erbjuder en fotografisk sektor som åtminstone på papper är bra. Den huvudsakliga dubbla kammaren – a 16 + 13 megapixlar med bländare 2.0, dubbel LED-blixt, HDR och PDAF – ger bra bilder, i linje med enhetens prisintervall. Detaljeringsnivån är acceptabel men färgerna verkar ofta lite för mättade och “avfyrade”. I svaga ljusförhållanden blir saker och ting värre och returnerar bilder för det mesta klibbiga. Närvaron av den sekundära sensorn tillåter den vanliga bokeheffekten med tillfredsställande resultat. Vi har också ett praktiskt PRO-läge för att fisa med alla olika parametrar och ta bilder manuellt. Du kan registrera video upp till 1080p och 30 fps.

Selfie-kameran kommer också med en dubbel konfiguration, från 8 + 8 megapixlar och med vidvinkel (130 grader och 88 grader) för gruppselfies. Som med föregående modul verkar bilderna ganska detaljerade och exakta, men bara med rätt ljusförhållanden.

Anslutning och ljudkvalitet

Inga problem i sikte med avseende på mottagning och kvaliteten på ljudet vid samtal (alltid mycket tydligt och högt). Återigen hittar vi en modul Dual sim LTE Cat.6, med 20 band. Anslutningssektorn presenterar alla kanoniska element, med Wi-Fi 802.11 a / b / g / n Dual Band, Bluetooth 4.0, FM-radio, GPS / A-GPS / GLONASS. För de mest krävande bör frånvaron av NFC-stöd noteras.

Ljuddelen anförtros en enda högtalare på smarttelefonens nedre profil. Detta är en lite olycklig positionering, särskilt när du håller enheten i ett horisontellt läge för spel. När det gäller kvaliteten har utgångsljudet vissa brister och en bakgrundspassel, särskilt vid hög volym. Inget problem för ljudet i hörlurarna istället.

programvara

Den nya Doogee Mix 2 levereras med operativsystemet Android 7.1.1 Nougat, anpassad av tillverkaren via användargränssnittet DoogeeOS V2.0.0. För närvarande finns Googles säkerhetsuppdateringar uppdaterade till november 2017. Det finns en viss vård från företaget, som ofta släpper uppdateringar via OTA, komplett med buggfixar. Naturligtvis är det fortfarande för tidigt att prata om långsiktigt stöd men för närvarande ser det ut som att enheten får den uppmärksamhet den förtjänar. När det gäller prestanda för egen programvara verkar det vara en mogen produkt i många avseenden. Även om det inte uppnår riktigt utmärkta resultat, när det gäller fluiditet och öppning / stängning av appen finns det ingen fördröjning eller störning. Vissa avmattningar utspridda här och där är oundvikliga, men ingenting som verkligen äventyrar användarupplevelsen.

När det gäller säkerhet finns det förutom den klassiska fingeravtrycksläsaren också funktionalitet Ansiktslåsning. Uppenbarligen är detta en funktion som kommer från mjukvarusidan, med alla osäkerheter i ärendet. Detekteringen av ansiktet sker emellertid nästan omedelbart och visar sig vara tillförlitlig i de flesta fall men på säkerhetssidan är det helt opålitligt eftersom vi på kontoret har konstaterat att av 8 personer av tre lyckades låsa upp enheten med uppenbarligen olika ansikten. Svårigheter uppstår i miljöer med svagt ljus (en infraröd sensor saknas). Irriterande att aktivering av Face Unlock inaktiverar upplåsning via fingeravtryck. De andra funktionerna som finns i programvaran på smarttelefonen är:

Delad skärm: kan aktiveras med ett långt tryck på menyknappen medan en app körs; Systemhanteraren: en programvara som låter dig hantera några grundläggande aspekter, till exempel energisparlägen, tömning av papperskorgen, blockering av applikationer med ett lösenord (App Lock), Freezing romm (låter dig “frysa” alla applikationer); Helskärmsläge: för att aktivera / avaktivera navigeringsfältet och dra full nytta av helskärmsvisningen; enhandsläge (enhandsläge), geströrelse : användning av olika typer av gester, till exempel telefonirörelse (de använder gyroskopet för att tysta samtal, svara genom rotation och så vidare) och systemrörelse (3-fingers svep för skärmdumpar, dubbeltryck för att blockera etc.); QR-kodsökning: för skanning av QR-koder; Schemalagd ström på / av.

Autonomi

Doogee Mix 2-batteri

Autonomin för Doogee Mix 2 förlitar sig på en 4,060 mAh, vilket garanterar – med genomsnittlig användning – ungefär 5 timmar skärmen påslagen. Jag hade förväntat mig mer, men – tydligen – 5,99-tums Full HD + -skärmen kräver mycket energi. Sammantaget är detta en rimlig tid. Tack vare 5V 2A snabbladdning görs full laddning i drygt två timmar.

Pris och slutsatser

Doogee MIX 2

För den kinesiska tillverkaren, Doogee Mix 2 utgör verkligen ett viktigt steg framåt. Som också noterats med den tidigare modellen är företaget inte begränsat till enkla “kloner”; Visst har vi en tydligt “inspirerad” design men andra viktiga dygder lyser också igenom. Först och främst går det kontinuerligt mot allmänhetens smak, med medvetna marknadsval (först den gränslösa designen, nu 18: 9-skärmen). Även om det kan verka som ett hallickbeslut, erbjuder denna Mix 2 en fantastisk upplevelse ur alla synvinklar. Kvaliteten på material och konstruktion, en riktigt välgjord panel och en giltig programvara sätter oss framför en perfekt förpackad och riktigt intressant produkt.

Den enda bristen ligger i storleken: smarttelefonen är inte den tunnaste och vikten (210 gram) känns mycket. Om detta inte är ett problem för dig, har du hittat den enhet som är rätt för dig (även inför ett gatupris under 170 euro). Personligen tyckte jag inte att överdriven vikt och massiva dimensioner var ett oöverstigligt problem, men personligen älskar jag enheter som “känns”. Om du föredrar lättare lösningar måste du gå mot andra stränder.

[su_app]

0 Shares