Du vet redan hur mycket det kostar att göra Samsung Galaxy S7

0 Shares

Som alla kommer att minnas introducerade Samsung sitt efterlängtade flaggskepp, Samsung Galaxy S7, en enhet som för många är dagens bästa smartphone eftersom den knappast skulle ha värdiga motståndare på marknaden. Som varje år tar några företag isär för att ta reda på hur mycket Samsungs senaste flaggskepp har kostat, och för Galaxy S7 skulle det inte vara annorlunda.

I år var det företagets tur IHS demontera den här fantastiska enheten och efter att ha gjort det har publicerat en rapport som bekräftar att det kostar Samsung 255 dollar bygga denna terminal, ungefär 229 euro att sälja den för senare 719 euro.

20160221EGON7FF3WQRFOU4MXZJNRAVU

Det var inte nödvändigt att läsa denna rapport för att veta att Samsung har valt komponenter som liknar sitt gamla flaggskepp, men det var också uppenbart att de skulle förbättra vissa aspekter, bland dem sticker processorn ut, vilket, genom att vara annorlunda och mycket bättre, ökar priset på Samsung Galaxy S7.

Den största mottagaren har varit Qualcomm att vi redan såg hur det förra året inte övertalade Samsung att inkludera sin processor på grund av värmeproblem men den här gången har det lyckats inkludera Snapdragon 820, nämnda processor har en kostnad av 62 dollar. Som rapporterats av IHS i uttalandet de släppte har de ännu inte lyckats upptäcka vilket företag som tillverkade kameramodulen, en kamera som förbättrar kvaliteten men inte i megapixlar.

IMG_8905

Kostnadssiffran för denna terminal är så nära vad Samsung spenderade för att bygga den att de till och med lägger till $ 5 till det slutliga priset för att inkludera arbetskraft för montering. Allt de har kvar är det pris som skulle ha spenderats på programvaran och det pris de spenderat på marknadsföring och reklam.

Slutligen måste det sägas att väldigt få människor förväntar sig att en smartphone med sådana dimensioner kommer att kosta samma som ett nuvarande mellanklass (255 dollar). Kostnadspriset är något som många Samsung -användare kan vara missnöjda med eftersom de höjer det slutliga priset mer och mer trots att det inte har kostat dem mycket pengar att tillverka det.

0 Shares