Ekoore Ocean X Pro granskning: från hårdvara till programvara till video | AndroidWorld

0 Shares

Ekoore Ocean X Pro recension

Ekoore är ett italienskt varumärke som redan tidigare varit känt för produktion av Android-enheter. Idag fick vi möjlighet att granska Ocean X Pro, 5-tums smartphone och full HD-upplösning och vi rapporterar vad vi hittade.

Förpackning

Ocean X Pro-förpackningen ser inte ut som det bästa, eftersom den är märkesvaran med en enkel klistermärke på lådan. Inuti hittar vi den grundläggande “satsen” för en liknande produkt: italiensk strömförsörjning, USB-microUSB-kabel, ett par stereohörlurar och till och med en film som ska appliceras på skärmen.

Konstruktion och ergonomi

Ocean X Pro har en mycket modern design, som kan behaga, precis som det kan förvirra. Det är fortfarande ett val som vi har uppskattat, även om de lite rundade hörnen inte hjälper när vi håller telefonen i fickan. Ergonomin är fortfarande ganska bra och i daglig användning har vi inte märkt några speciella problem. Den hårda plasten på bakstycket är ordentligt fastsatt på smarttelefonen, men dess flera krokar verkar inte vara särskilt lämpade för att överleva länge.

Hårdvara

Ekoore Ocean X Pro 6

Processorn som driver denna Ocean X Pro är en 1,5 GHz fyrkärna MediaTek, med grafikprocessor PowerVR SGX544.

internminnet är till och med 32 GB

Tyvärr visade sig processorn i vissa situationer inte vara upp till de andra fyrkärnorna, särskilt på grund av att processorerna tillhörde Cortex A7-familjen. RAM-minnet är 2 GB och det interna minnet är till och med 32 GB, en nedskärning som vi knappast hittar på toppen av tävlingsområdet. Ännu bättre om vi tror att det också finns en microSD-kortplats. Kameran är 13 megapixel: inte upp till tävlingen med samma upplösning, men ändå bättre än andra dubbla SIM-enheter. Ja, eftersom detta Ocean X Pro också är dubbelt SIM-kort (ett av de två SIM-korten måste vara av mikrotyp). Dataanslutning är UMTS-typ.

Visa

Ekoore Ocean X Pro 2

Den 5-tums skärmen är av IPS e den har en upplösning på 1920 x 1080 pixlar (eller den berömda Full HD). Ljusstyrkan är bra, men i direkt solljus kan det finnas problem med synligheten.

programvara

2013-10-16 14.17.47 2013-10-16 14.19.49

Android är på version 4.2, vilket är den näst sista inkarnationen av Jelly Bean. Programvaruändringarna är nästan inga och är begränsade till några växlar i meddelandegardinen och några ytterligare inställningar för användning av dubbla SIM-kort, ljudprofiler eller möjligheten att slå på smarttelefonen automatiskt. Det finns några buggar som oförmågan att aktivera vibrationer när du trycker på tangenterna på det virtuella tangentbordet. Vid första starten förstår vi att publiken på den här smarttelefonen är den “avancerade”, eftersom root-behörigheter redan finns och nästan alla Google-applikationer saknas (som kan installeras från Play Store).

Programvara: Webbläsare

Webbläsaren har viss avmattning när den öppnas, men då beter den sig mycket tillfredsställande, särskilt i förhållande till den medföljande processorn.

Programvara: Multimedia

Google Play Music kan installeras från Play Store, medan galleriet (redan tillgängligt) stöder uppspelning av videor i Full HD utan problem.

Autonomi

Bra autonomi med “enkel SIM-användning”. När två SIM-kort används samtidigt sänks autonomin, men förblir i genomsnitt med tävlingen och kommer nästan alltid på kvällen.

Pris

Försäljningspriset för denna Ocean X Pro, inte att förväxla med versionen icke-Pro är 299 €. Men ett relativt lågt pris.

Riktmärke

grafik_1 (1)

Foto

0 Shares