Entel möjliggjorde nya exklusiva vårdkanaler för äldre vuxna

0 Shares

Vi har goda nyheter från operatören Entel, särskilt för de kunder som redan är äldre vuxna, sedan företaget har möjliggjort en ny exklusiv serviceplattform för dem.

Äldre vuxna var mest drabbade av ankomsten av pandemin eftersom de tvingades stanna kvar i sina hem när situationen var som mest kritisk i landet, så de var tvungna att lära sig att leva med detta nya scenario som kan vara lite förvirrande. ibland.

Eftersom, Entel har aktiverat exklusiva servicekanaler för sina mobiltjänstkunder som är över 75 år gamla, med uppmärksamhet via telefonkanalen och en webbsida med svar på de viktigaste bekymmerna som äldre vuxna har.

”På Entel har vi bevittnat den relevanta roll som teknik har spelat i denna hälsokris. Äldre människor, som i många fall är långt ifrån sina familjer, har snabbt behövt ta sig upp till en högt digitaliserad era, för att stödja dem på denna väg är att vi under denna period har ordnat telefonuppmärksamhet genom nummer 103, särskilt för dem, där en chef kommer att vägleda dem steg för steg och lösa de krav de kan ställa, så att de kan tillgodoses utan att lämna sina hem ”, förklarade Yanina Manassa, chef för Entel Customer Experience.

Entel möjliggjorde ett nytt avsnitt på sin webbplats för kundtjänst med en sökmotor (https://ayuda.entel.cl) så att de kan granska rekommendationer, till exempel data för att frigöra mobilminnet, ladda ner appar, bland annat . De kan också komma åt direkt på www.entel.cl/personas-mayores.

Via pressmeddelande – Entel

0 Shares