Färskt äppelpatent visar stylus som kan rita på vilken yta som helst, …

0 Shares

Äpple är redo att ta interaktion mellan pennan till en ny nivå med hjälp av en kamera och sensorer. Ett nytt patent har kommit upp som visar förmågan att utföra klotter i luften.

Denna penna fungerar på vilken yta som helst, inte bara en beröringskänslig. Dokumenten nämner en penna som kan övervakas av en kraftsensor i spetsen eller spåras med hjälp av rörelse- och orienteringssensorer eller en kamera. Det finns också alternativet till ett elektromagnetiskt eller ljudbaserat trianguleringsschema.

Detta kan innebära att datorn trådlöst övervakar pennan från flera positioner för att hitta sin plats i 3D-rymden. Pennan kan användas för att generera text eller 3D-ritningar, vilket inte begränsar dig till 2D. Att rita i luften är faktiskt ganska coolt och låter ett steg närmare Minority Report-interaktionen.

Patentet lämnades in i juli 2016 och publicerades i slutet av januari. Några ritningsexempel visas i diagrammen i den här artikeln. Apple säljer redan en penna, kallad Apple Pencil, men den är begränsad till iPad Pro-interaktionen. Det finns gott om stylus-action som går runt, med S Pen, Moleskine Pen + och mer.

Detta är dock första gången som ritning blir digital utan yta. Vi får se om det blir riktigt eller inte.

0 Shares