Fodral för bärbara datorer kommer att tillverkas av magnesium-litiumlegering

0 Shares

Enligt det taiwanesiska företaget Amli Materials Technology, som specialiserat sig på leverans av lättmetaller, kommer ett nytt tunt och lätt material för bärbara datorfodral – magnesium -litiumlegering – snart att bli populärt på marknaden.

Acer Swift 5

Fördelar med magnesium litiumlegering

Magnesium-litiumlegering har en lägre densitet, nästan 2 gånger mindre än aluminiumlegeringar. Samtidigt har magnesium-litium den bästa värmeledningsförmågan bland alla magnesiumlegeringar, vilket förbättrar värmeöverföringen från enhetens inre komponenter. Bland dess andra fördelar är detta material mycket hållbart och lätt.

Idag är kostnaden för en magnesium-litiumlegering 2,5-3 gånger högre än aluminiumlegeringar, men under 2019 bör priserna plana ut, vilket kommer att leda till popularisering av den nya legeringen.

Första enheter av magnesium-litiumlegering

Fujitsu tillkännagav Lifebook UH-C / C3 på bara 698 gram i början av november, vilket gör den till den lättaste bärbara datorn med en 13,3-tums skärm. Den följdes av Acer med den nya 15-tums Swift 5-bärbara datorn som vägde 990 gram, som visades på IFA 2018.

0 Shares