Fossil Gen 5E recension (foto)

0 Shares

Fossil Gen 5E recension

För ungefär ett och ett halvt år sedan granskade vi Fossils femte generation Wear OS smartwatch. I slutet av förra året beslutade Fossil att förnya produkten genom att lansera en 5E-variant på marknaden, som går med i ovannämnda modell. Eftersom de två smartklockorna är extremt lika kommer vi att gå hit för att fokusera på skillnaderna mellan de två och för att förstå om Fossil 5E är vettigt 2021. För allt annat rekommenderar vi att du läser Fossil Gen 5 recension.

Det första du märker är att Gen 5E presenterar sig som en av de mest eleganta smartklockorna på marknaden. Den svarta stålversionen vi testade övertygade oss omedelbart. Den väger 80 gram, mindre än du kanske ber om, och ser utan tvekan bra ut på handleden. På höger sida är den centrala nyckeln nu inbäddad mellan två utskjutningar och de extra tangenterna har försvunnit. Den cirkulära kronan på mittknappen har också försvunnit. Inte illa, även om det verkligen var en särskiljande egenskap.

Displayen är fantastisk 1,19 tum diagonalt med en upplösning på 390 x 390 pixlar. Det är ljust och det är inom teknik AMOLED. Jämfört med föregående generation har den dock förlorat den automatiska ljusstyrkan. Det är ingen stor brist, men det skulle förmodligen ha hjälpt till att hålla energiförbrukningen under kvällstid (där ljusstyrkan därför förblir densamma som du har använt hela dagen).

De senaste riktiga nyheterna finns i GPS försvinner för placering. Därför, om du vill använda den för att spåra rörelse under fysisk aktivitet, måste du hänvisa till den för smarttelefonen, som vi därför måste bära med oss. Det är synd, men vi anser också att den minskade autonomin aldrig har gjort det till en produkt designad för idrottsmän, om inte för enstaka.

För resten har vi den utmärkta Wear OS-plattformen från Google, som möjliggör funktioner som Google Assistant, NFC-betalningar med Google Pay eller installera appar via Play Store. Systemets flytbarhet är diskret, men inte felfri. Som Snapdragon Wear 3100-processorn har vant oss.

Autonomin förblir tyvärr densamma som alltid: en dags användning, men utan att ha tillräcklig autonomi för att ens spåra sömn (det skulle och även med god noggrannhet) eller för en lång natt ute med vänner. Lyckligtvis tar en full laddning bara en timme och så med lite tid på magnetladdaren kan du återhämta lite energi för dina längre kvällar.

Fossil Gen 5E har ett “reducerat” pris på 229 €. De är inte få och lyckligtvis på Amazon kostar det lite runt 160 €. Ironiskt nog kostar dock Gen 5 för tillfället ännu mindre (cirka 165 €).

0 Shares