Fötterna mäts nu med iPads i Clarks skoaffärer; De…

0 Shares

Clarks är ett stort skomärke i Storbritannien, som nyligen besökte BBC för en intressant historia. Rapporteringen involverade användning av iPads för att mäta fötter, särskilt barnfötter. Det finns en speciell mjukvara som håller de små upptagna medan de mäter fötterna och visar fina animationer av hur mätningen sker.

mäta foten ipad

Clarks fotdata är lite av en affärshemlighet och iPad är en bra resurs för forskning och att hålla koll på trender och mätningar. Det verkar som om de genomsnittliga fotstorlekarna jämfört med de bästa skorna för stående har ökat med två storlekar under de senaste 30 åren, eftersom de är skyldiga till fetma. Gizmo du kan se i videon nedan låter barnet sitta ovanpå det, det mäter foten och levererar snabbt data till iPad, sedan till Clarks databas och server.

Lägg märke till att iPadsna som används här har ett speciellt fodral, både skyddande och låter skifferet glida in i kontrasten. Clarks har spenderat miljoner pund på detta system, för att göra sig redo att lagra miljontals mätningar och kundstorlekar. Det betyder att de kan ändra order och lager beroende på dessa storlekar. Nu är det en iPad-baserad uppfinning som faktiskt är användbar!

0 Shares