Galaxy Note 20-serien skulle komma med en förbättrad Exynos 990-processor

0 Shares

För några veckor sedan hade vi ett rykte att Samsung skulle placera Exynos 990-processorn i vissa versioner av den förväntade och förmodade Galaxy Note 20-serien. Andra enheter skulle ha Qualcomm Snapdragon 865+.

Följaktligen, Det finns de som uppskattar att Sydkoreanen här skulle öka klyftan mellan Snapdragon och deras egna chipsets, Exynos. 990-modellen av det senast nämnda varumärket är samma som bär Galaxy S20-familjen.

Inte för att det är en dålig SoC, men det är att många anser att den är överlägsen Qualcomms avancerade. Och eftersom den senare redan har förnyat sin flaggskeppsprocessor bör skillnaden i prestanda öka. Men en ny läcka indikerar att det inte skulle vara så.

Galaxy Note 20 med Exynos 990+?

samsung exynos 990

Som ryktet skulle Samsung ha arbetat för att optimera sin nuvarande bästa processor. När den debuterar med Galaxy Note 20, Exynos 990 i tjänst skulle komma med bättre värmehantering, ökad energieffektivitet och total prestanda.

Det är mer, dess utveckling skulle likställas med den version av Snapdragon som den följer med på andra marknader. Den ursprungliga källan indikerar att vi skulle stå inför en chipset till vilken vi kan kalla det Exynos 990+.

För närvarande, med bibehållande av skepsis om detta, behöver vi bara vänta till 5 augusti för att bekräfta om företaget uttalar sig i frågan. Och då skulle det vara dags att utföra olika tester (riktmärken) för att bekräfta på egen hand om dessa tweaks verkligen markerar en fördel jämfört med den andra SoC-utgåvan, det vill säga Qualcomm Snapdragon 865 Plus.

Källa: GSMArena

0 Shares