Galaxy som Samsung har föreställt sig i flera år är vacker och med en holografisk docka (foto)

0 Shares

Let’s Go Digital har grävt ut några mycket intressanta patent som Samsung har arbetat med i flera år. Redan i slutet av 2018 tänkte det koreanska företaget till exempel på något slags tillbehör för projicera tredimensionella bilder. Detta patent publicerades först den 19 september och bygger på en teknik som gör det möjligt konvertera ett 2D-foto till en stereoskopisk 3D-bild.

När det gäller själva ”projektorn” kan detta vara en docka dedikerad (visas nedan) eller en smart högtalare, luckan, bilens instrumentbräda etc. Det finns tillräckligt med fysiskt utrymme för att sätta en telefon inuti, bara för att förstå varandra. Det viktigaste, enligt patentet, är att telefonen har en kantdisplay, eftersom den krökta sidan tjänar till att bryta / projicera bilden genom ett system av speglar integrerat i tillbehöret i fråga.

Du kan visa information av alla slag på detta sätt. Från väder till batteri, tid, plats, aviseringar etc. Och om smarttelefonen hade ett system att upptäcka luftgester du kan också interagera enkelt, till exempel för att ändra musikspåret. Din fantasi kan göra resten, till exempel om du är i en bil kan du se information om hastighet och annan fordonsinformation, som redan i vissa HUDs på moderna bilar. Både telefonen laddas alltid genom dockan, så autonomiproblemet uppstår inte.

Ett annat patent, som godkändes och publicerades i augusti 2019 men redan ansökts om 2017 och 2016, beskriver en smartphone där ingen främre kamera syns. Man skulle därför tro att detta ingår under skärmen, och så har Let’s Go Digital rekonstruerat telefonen som sätts in i den ovannämnda dockan, baserat exakt på informationen i det senare patentet.

Resultatet är utan tvekan fascinerande, och om du tänker på det det är inte ens så futuristiskt: dess design är speciell, men jämfört med Mi MIX Alpha är den “ingenting”, och dockan med holografisk projektion är verkligen inte omöjlig, det är bara ovanligt eftersom liknande tillbehör skulle vara väldigt dyra just nu, tänk bara på REDs telefon. Det betyder dock inte det redan Galaxy S11 det kan vara så här, som satsningar i Let’s Go Digital-titeln, men vänta ett par år, och vi borde vara där.

0 Shares