Globala tablettförsändelser krympt under första kvartalet 2015, 2 i 1 enheter …

0 Shares

IDC: s senaste officiella siffror relaterade till surfplattor har visat att de globala skifferförsändelserna har krympt under första kvartalet i år. Men ett av de få segmenten som går bra, 2 i 1 -modellerna är benägna att öka tillväxten och drar upp hela tablettsegmentet med dem.

maxresdefault

Vanligtvis är phablets skyldiga när tabletterna stannar eller deras försäljning minskar. Tänk på att sändningarna fortfarande är bra, men om du jämför dem med de två föregående åren är de mindre än imponerande. De bästa tablettillverkarna under första kvartalet var Foxconnn, Samsung, Compal, Shuo och LG, men namn som Hon Hai och Pegatron är fortfarande en stor grej, särskilt eftersom de arbetar med Apple.

De årliga leveranserna av plattskärmar för surfplattor sägs minska med 8% under 2015. 7 -tums och 7+ -tums modeller kommer att vara de mest populära och enheterna med LTE och mobilanslutning kommer också att bli mycket efterfrågade. Sådana produkter monteras främst i Taiwan och de involverar också Microsoft och Intel i mixen. Vi nämnde tidigare att 2 i 1 -modeller växer och de kommer vanligtvis med Windows och Intel -processorer inuti.

Hybrider förväntas registrera en tillväxt på 52,5% i år, vilket också kan bidra till att öka populariteten för Windows 10.

0 Shares