Google lanserar officiellt Android 11

0 Shares

Dagen de har väntat på har äntligen kommit, och även om inte många kommer att kunna njuta av den här nya versionen från idag, har Google äntligen gjort Android 11 officiell, efter några månaders utvecklarversioner och en snabb snabb betaversion.

Nyheterna i Android 11 är ganska mycket, men bland de som sticker ut mest hittar vi följande. De nytt meddelande- och snabbinställningscenter, som ordnar konversationer och varningar i olika kategorier, och flyttar mediekontrollen till snabbinställningspanelen. Dessutom har konversationer nu en knapp i varje meddelande som gör att du kan använda Chattbubblor i alla appar som stöds.

Å andra sidan, Strömmenyn har nu blivit kontrollcentret i ditt hem. I den här menyn kan du lägga till alla smarta enheter som är anslutna till Google Home-appen, så att du snabbt kan slå på eller stänga av någon enhet. I den här menyn kan vi också lägga till våra kreditkort som är kompatibla med Google Pay.

Mindre förändringar inkluderar möjligheten till göra skärminspelningar, förbättringar av skärmdumpar, anmärkningsvärda förbättringar på nivån av Sekretess och säkerhetoch bättre animationer för bakgrundsbilder och tangentbord. Naturligtvis finns det också en massor av förbättringar av utvecklare, som har att göra med den nya tekniken som telefoner har införlivat på senare tid, såsom höga uppdateringsfrekvenser på skärmar, hopfällbara telefoner eller de nya 5G-nätverken. I följande länk kan du granska alla förbättringar i det avsnittet.

Ovanstående är några av de förbättringar som krävs mest av användare av Googles operativsystem, och även om vissa funktioner fortfarande utelämnas som vi redan kan se i lager av anpassning, såsom glidande skärmdumpar, Android 11 känns som ett extremt moget system, med en sammanhängande design mellan användargränssnittet och applikationerna, och några mycket trevliga animationer.

Som alltid har uppdateringen börjat nå kompatibla Google Pixel-telefoner och vi kommer redan att börja arbeta med respektive granskning. Uppdateringen innehåller flera exklusiva förbättringar för Pixel-telefoner, mest relaterade till Pixel Launcher.

Avancerade telefoner från företag som OnePlus, Nokia eller Samsung uppdateras vanligtvis ganska snabbt, så det borde inte ta så lång tid för dem att få uppdateringen.

Källa: Google

0 Shares