Google pratar om hur Dark Mode på Android sparar batteriström

0 Shares

I år började Google använda Dark Mode i olika applikationer för Android -smartphones. När detta läge är aktiverat målas bakgrunden på skärmarna, när mörkret börjar, automatiskt i en mörkgrå färg, vilket har en fördelaktig effekt på användarens ögon och hela kroppen som helhet. Det finns dock en annan fördel med Dark Mode.

Mörkt läge Android

Vid Android Dev Summit noterade sökjätten att appfärger direkt påverkar gadgetens batteritid. Google har bekräftat sin teori med mätningar och grafer. Studier har visat att blått förbrukar 25% mer ström än grönt eller rött. Men mest av allt tas energin upp av den vita färgen.

Mörkt läge

En av graferna visar att när Dark Mode aktiveras på smartphones med AMOLED -skärmar minskar strömmen märkbart. Detta visas på exemplet med en Google Pixel med en AMOLED -skärm (besparingar uppgick till -63%) och en iPhone med en LCD -skärm (nästan ingen skillnad). Eftersom AMOLED -skärmar använder lysdioder behöver de ytterligare bakgrundsbelysning, och LCD -skärmar behöver inte detta.

Mörkt läge

Ett annat experiment visade att att starta YouTube med mörkt läge förbrukar 60% mindre ström än normalt läge.

Mörkt läge_3

Mörkt läge används för närvarande i flera Google -applikationer, inklusive Maps och YouTube. Som sökjätten har lovat kommer mörkt läge snart att finnas tillgängligt i alla mjukvaruprodukter utan undantag.

0 Shares