Google stänger officiellt det sociala nätverket Google Plus

0 Shares

Många människor är inte ens medvetna om förekomsten av det sociala nätverket Google+. Tjänsten kunde aldrig konkurrera tillräckligt med Facebook, Twitter och andra sociala nätverk, så Google bestämde sig för att stänga Google+.

Google Plus

Detta beslut fattades på grund av svårigheterna att underhålla nätverket och de ojämförliga kostnaderna med en så låg popularitet – enligt statistik från sökföretaget överstiger 90% av alla sessioner på Google+ inte 5 sekunder. Den fullständiga nedläggningen av nätverket kommer att ta 10 månader. I augusti 2019 är Google+ endast tillgängligt för företagskunder.

Alla Google+ användare får instruktioner om hur de sparar och överför sina profiler.

Dataläckage

Vissa människor associerar avstängningen av det sociala nätverket med en bugg i API för Google+, på grund av vilken personuppgifter om 500 000 användare var tillgängliga för tredjepartsutvecklare. Förresten har felet funnits sedan 2015, men Google själv eliminerade det först i mars 2018. Samtidigt meddelade företaget inte användare omedelbart om en eventuell dataläckage, och problemet blev känt först i går.

0 Shares