Google tvingar nu tillverkare att uppdatera sina telefoner i två år

0 Shares

Om jag säger åt dig att jämföra Android med iOS, är en av punkterna som säkert kommer att tänka på uppdateringarna. Säker, Apple har en enorm fördel i det avseendet.Det hanterar absolut hela produktionsprocessen och det gör att du bokstavligen kan uppdatera alla dina enheter till den senaste versionen av operativsystemet.

När det gäller Android är det helt annorlunda. Det finns många tillverkare, många olika modeller i alla olika intervall och dessutom befinner vi oss med det enorma misstaget att låta tillverkarna sätta ett sista steg innan den sista versionen når vår telefon. Fruktansvärd.

Fastän Google har gjort sitt för att försöka ändra denna situation (implementera Projekt Diskant, till exempel) fortfarande fortfarande inte tillräckligt. Den amerikanska sajten Gränsen Han hade exklusiv tillgång till de nya avtalsdokumenten för alla tillverkare som vill använda sitt operativsystem.

Och vad handlar det om?

Dokumentet beskriver det Android -telefoner måste ta emot minst fyra säkerhetsuppdateringar under det första året, medan de under det andra året också har skyldigheten att fortsätta leverera dem, men utan ett minsta antal.

I detta kontrakt kräver Google att alla enheter som presenteras efter den 31 januari börjar tillämpa denna regel, medan den 31 juli redan tillämpades i 75% av de telefoner som har skyldigheter för säkerhetsuppdatering. Från och med den 31 januari 2019 är det obligatoriskt för alla enheter som vill använda Android -licensen.

Detta är verkligen goda nyheter, även om det fortfarande är en lång väg kvar att nå en bra uppdateringsupplevelse.

0 Shares