Graneros -studenter har nu internet upp till 1 000 megabyte hastighet tack vare Mundo Pacífico

0 Shares

Mycket goda nyheter kommer till oss direkt från Graneros – i O’Higgins -regionen – eftersom en fiberoptisk anslutning med 1000 megabyte hastighet just har kommit till den platsen.

Det är den nationella operatören Mundo Pacífico som har anlänt med sin optiska fiber till Colegio La Compañía där de installerade en internetuppkoppling i rummen vars hastighet når 1000 megabyte så att studenterna har den högsta hastigheten på marknaden.

Under aktiviteten tillkännagavs också att Colegio La Compañía också kommer att ha tre Wi-Fi-åtkomstpunkter, som inte kommer att kosta skolan och kommer att installeras på obestämd tid.

Presentationen “Graneros ansluter till världen” deltog av telekommunikationssekreteraren, Pamela Gidi, liksom guvernören i Cachapoal, Ivonne Mangelsdorff; kommunens borgmästare Claudio Segovia Cofre och chefen för Mundo Pacífico, Enrique Coulembier.

Mundo Pacífico passade också på att tillhandahålla anslutning till 11 Graneros -institutioner, bland annat grannföreningar, fler utbildningsinstitutioner och andra viktiga sociala organisationer för samhället.

Som regering måste vi ta fram offentlig politik för att uppmuntra till privat distribution, till exempel den vi ser med Mundo Pacífico i Graneros. Idag förändrar nästan 300 elever på denna skola sina liv, fältet matchas och det är en del av vårt lands mål. Att inte ha anslutning idag marginaliseras”Deklarerad undersekreterare Pamela Gidi.

För sin del tillade general manager för Mundo Pacífico, Enrique Coulembier:Detta faktum är utöver de mer än 800 gratis tjänster som vi tillhandahåller sociala organisationer och institutioner som är grundläggande för utvecklingen av samhällen. Vårt företag kännetecknas av att nå fiberoptik där andra inte gör det, eftersom vi är övertygade om att alla chilenska familjer förtjänar att ha högkvalitativ anslutning till ett pris de har råd med. Med andra ord, vi demokratiserar tillgången“.

Slutligen sa skolans direktör, Filomena Urbina, att hon var mycket tacksam och glad för vad Mundo Pacífico har gjort, eftersom de tidigare måste betala tillsammans med lärarna för ett riktigt dåligt internet. “Idag har vi tack vare Mundo Pacífico gratis internet av hög kvalitet“.

Via pressmeddelande – Mundo Pacífico
0 Shares