Granska Google Nest Mini

0 Shares

Förra veckan tillkännagav Google den officiella ankomsten av andra generationen av sin billigaste smarta högtalare, Nest Mini, en enhet som kommer att ersätta den populära Google Home Mini i vårt land, med ny hårdvara för att förbättra ljud och igenkänning av röst, men behålla den design som vi alla redan känner till.

Precis som Nest Audio, Minis äldre bror, som vi redan hade möjlighet att testa – har vår huvudperson idag integrerat Google Assistant, vilket är ett alternativ till Amazon Echo-högtalarna, men som naturligtvis integreras bättre med Google och Android tjänster.

Den huvudsakliga skillnaden mellan Nest Mini och resten av företagets högtalare är dess pris, vilket gör det till ett utmärkt alternativ att starta ditt smarta hem tack vare högtalarens kvalitet som är mycket bättre än sin föregångare.

Modell Google Nest Mini
Mått Diameter: 98 mm Höjd: 42 mm
Vikt 181 g
Material Tyg tillverkat av 100% återvunna plastflaskor
35% återvunnen plast.
Anslutning Bluetooth 5.0
Wi-Fi 802.11b / g / n / ac (2,4 GHz / 5 GHz)
Inbyggd Chromecast
Högtalare och mikrofoner 40 mm förare med 360 ° ljud
Google Assistant
Taligenkänning
3 långdistansmikrofoner (hårdvarudämpad)
Sensorer Touch-kontroller
Ultraljudssensor
Batteri Det är inte uppladdningsbart
15W nätadapter
Färg Krita, kol

I form av designNär det gäller högtalaren som lanserades 2017 finns det få nyheter eftersom den behåller sin design gjord av återvunnet tyg och plast, men utan tvekan finns det några förändringar som slutar förbättra upplevelsen. Å ena sidan har de lagt till två lampor på varje sida för att visa användaren var volymknapparna är, vilka i versionen inte fanns och kan skapa viss förvirring när de används. Dessa lampor tänds automatiskt när du närmar dig högtalaren tack vare a ultraljudssensor det är under tyget.

Goda nyheter om den här nya versionen är att den har lämnat microUSB-porten, den dåliga nyheten är att det inte har varit på grund av en USB-C, men att de har införlivat en cylindrisk adapter vilket är svårare att få om det förstörs, och det under tiden gör det mesta av tillbehören som redan såldes för den tidigare högtalaren inkompatibla.

Men det bästa är att nu Nest Mini kan hängas på väggen utan behov av något tillbehör och är att de har placerat ett hål i nedre delen för att hänga det med en spik eller skruv. Detta är inte mindre, eftersom högtalaren själv är orienterad uppåt och när den läggs på väggen ljudkvaliteten förbättras eftersom den riktas mot lyssnaren. Skillnaden är ganska märkbar, särskilt när det gäller separationen av ljudet, vilket får mig att tänka att högtalaren är utformad för att användas på det här sättet och faktiskt, i rutan som den syns i den positionen.

Jämfört med sin föregångare är skillnaden i ljudkvalitet anmärkningsvärd. Basen som levereras av dess 40 mm förare är mycket högre och tydligheten mellan mids och highs är också, så att ljudet inte går förlorat lika mycket som tidigare. Uppenbarligen är det inte att det är ett under, men med tanke på dess storlek, för ett rum uppfyller det på ett mycket bättre sätt än Google Home Mini, och trots att det i maximal volym fortsätter att snedvrida lite är Nest Mini inte utformad för en fest och det borde inte finnas många fall där det är nödvändigt att öka volymen så mycket. Vid 80% låter det utsökt.

Å andra sidan har ytterligare en mikrofon (3 totalt) lagts till och röstigenkänning är mer konsekvent, vilket är en mer liknande upplevelse i dyrare produkter från företaget, såsom Nest Hub eller Nest Audio. Google har också lagt till en maskininlärningschip som låter dig bearbeta vissa kommandon direkt på enheten utan att behöva gå till servrarna, vilket förbättrar hastigheten på svaren på frågor som du ställer oftare. Hur som helst, svarets hastighet Jag tycker fortfarande att det är sämre än högtalarna med Alexa Jag har försökt. Inget drastiskt i alla fall.

Funktionerna är exakt samma som Nest Audio, så om du vill veta mer om vad Google Assistant erbjuder kan du ta en titt på granskningen av nämnda högtalare. Men i allmänna termer vaknar Nest Mini med kommandot “Hej Google” eller “OK, Google” för att utföra åtgärder som att spela musik eller videor, kontrollera TV: n, lampor och mer anslutna enheter, svara på frågor av alla slag eller begära en nedräkning bland många andra. Du kan också gruppera olika högtalare för att spela olika platser samtidigt eller få stereoljud om du har två Nest Mini-enheter.

Värt det?

Nest Mini är allt som den populäraste första versionen borde ha varit, vilket kunde ha lämnat fler än en användare som vill ha mer, så om du inte har startat ditt smarta hem ännu är den här lilla högtalaren ett av de bästa alternativen på marknaden.

Ljudkvaliteten har förbättrats avsevärt, låter lika bra som det ursprungliga Google Home, och mindre ändringar av dess design gör upplevelsen bättre och mer intuitiv. Om du köper den, lägg den på väggen!

Naturligtvis är det inte den perfekta högtalaren att fylla ett hus med musik (även om parning av flera kan vara möjligt), men om du vill komma igång i hemmautomatiseringsvärlden är Nest Mini som just anländer till Chile en värdig konkurrent till Echo Dot och det förtjänar utan tvekan din uppmärksamhet.

Nest Mini finns i Chile i krita färger (ljusgrå / vit) och kol mörkgrå / svart) till ett rekommenderat pris på 57 990 CLP, även om det finns i detaljhandeln till ett mycket lägre pris.

0 Shares