Granska Xiaomi Mi Watch

0 Shares

Den här gången fick vi möjlighet att testa en ny smartklocka från företaget Xiaomi och vad heter han Min klocka, en mycket komplett enhet och med en design av en äkta traditionell klocka.

Xiaomi Mi Watch tillkännagavs i september 2020 och utmärker sig främst för att kunna mäta syrehalten i blodet, en funktion som i dessa tider har varit mycket efterfrågad i den här typen av enheter.

I designsektionen kan jag berätta att Mi Watch är byggd i polyamid förstärkt med glasfiber, medan remmen är tillverkad av termoplastisk polyuretan, det vill säga en plast som anpassar sig mycket väl till vår handled och är ganska flexibel.

Som jag nämnde i början har Mi Watch ett klassiskt klockutseende, inget med fyrkantiga och långsträckta former, här har vi en 1,39-tums skärm med en cirkulär form som använder AMOLED-teknik som ger oss större ljusstyrka och levande färger och förbrukar mindre energi.

Fortsätt med skärmen, jag säger dig att dess upplösning är 459 x 459 pixlar, den har en sensor för att använda ljusstyrkan automatiskt, och uppenbarligen har vi möjlighet att lämna den alltid på, även om detta uppenbarligen kommer att förbruka batteriet mycket snabbare.

Vi står inför en helt pekskärm som förväntat, på detta sätt, om vi glider från topp till botten kommer vi åt våra meddelanden, medan om vi glider från botten till toppen har vi genvägar för att öka ljusstyrkan, aktivera ficklampa etc.

Mi Watch har två fysiska knappar på höger sida, den första hjälper oss att gå in i huvudmenyn eller återgå till startskärmen, medan den andra knappen ger oss tillgång till de 117 förkonfigurerade sporterna som klockan har, och den har också har automatisk upptäckt, om vi går en promenad, springer eller cyklar, kommer klockan automatiskt att upptäcka den och övervaka den.

Om vi ​​tränar simning kommer Mi Watch också att övervaka det tack vare att det är vattentåligt, upp till 5 ATM.

Om vi ​​tittar på vår huvudperson bakifrån kommer vi att se hans inre sensorer och en av dem kommer att övervaka vår puls 24 timmar om dygnet, och har till och med möjlighet att varna oss om den upptäcker en högre eller lägre puls än normalt när vi är i vila.

Och som jag berättade för dig i början är dessa sensorer också kapabla att mäta syremättnaden i blodet, men vi måste göra det manuellt varje gång vi vill veta denna information, eftersom övervakningen inte görs konstant. Vi kan komma åt denna information från apparmenyn på klockan eller om vi glider åt höger på skärmen.

Men dessa sensorer kan också mäta vår sömn och även vår stress. Men den kan också mäta den energi vi har för tillfället.

All denna information som den här klockan samlar in kan vi se den direkt i den, även om vi också kan göra det från appen Xiaomi Wear på vår smartphone där vi hittar informationen som samlats in på ett mer detaljerat sätt.

Faktum är att vi kommer att hitta våra resultat genom detaljerade grafer, se informationen dag, vecka, månad eller år, något som utan tvekan är intressant att se när vi vill se detaljerna när vi sprang, cyklade också som när vi sov.

Jag hade glömt att berätta att Mi Watch integrerar sin egen interna GPS, så det kommer inte att vara nödvändigt att behöva gå ut med vår smartphone för att mäta vår fysiska aktivitet. Sedan kan all information som samlas in av GPS -enheten ses i Xiaomi Wear -appen i detalj.

Till skillnad från Xiaomi Mi Band som är synkroniserade med vår smartphone med Mi Fit -appen, lämnar Mi Watch den appen bakom sig för att börja använda ett Xiaomi Wear -samtal som är mer modernt och mer komplett efter min smak.

När klockan är synkroniserad med appen har vi tillgång till att kunna ändra ansiktet på Mi Watch, eftersom vi kommer att ha 100 av dem och med olika stilar så att vi kan välja den vi gillar mest.

Generellt sett står vi inför en smartklocka som har praktiskt taget allt vi kan behöva i vårt dagliga liv, inklusive att styra musiken och volymen på vår smartphone, ta emot aviseringar (utan att kunna svara på dem), etc. Om du skulle tvivla har Mi Watch inte NFC för att kunna göra mobilbetalningar.

Och hur är ditt batteri?

Innan jag berättar hur det gick med sin autonomi, ska jag berätta att Mi Watch har en proprietär laddare, en som är fäst bakifrån och har två stift. Av denna anledning måste du ta hand om det eftersom det inte finns något annat sätt att ladda det. Om du behöver resa måste du också komma ihåg att ta det, även om det beror på hur många dagar du är hemifrån …

Jag berättar för dig ovan eftersom batteriet i mitt personliga fall bara varade högst 3 dagar, men med hjälp av skärmen som alltid var på, ständigt ta emot meddelanden, 24-timmars pulsmätning, etc.

Men saker förändras helt om vi inaktiverar skärmen som alltid är på, eftersom batteriets livslängd varade i två hela veckor och två dagar med samma användning som beskrivits ovan, vilket har gjort mig förvånad och glad.

Och tillverkaren säger att om du stänger av pulsmätningen i 24 timmar kan batteriet hålla upp till 24 dagar. Xiaomi tillägger också att om du vill övervaka din fysiska aktivitet med sin interna GPS kan batteriet räcka upp till 50 timmar, något som inte är dåligt alls, eftersom ett maraton varar i cirka två timmar.

Avslutning

Vi kan säga att Xiaomi Mi Watch är en Xiaomi Mi Band 6, men med en cirkulär skärm, mer batteri och ett annat gränssnitt, eftersom de i allt annat är praktiskt taget identiska.

Mi Watch går obemärkt förbi som en helt vanlig klocka tack vare sin klassiska design. Jag gillade skärmens kvalitet, inget att avundas för dem med avancerade klockor som TicWatch eller Samsung, bildkvaliteten är super bra och kan ses i alla ljusförhållanden.

Det bästa är att den har sin egen GPS så att du inte behöver gå ut med din smartphone för att träna, så all information sparas av klockan själv och sedan synkroniserar du den med din mobil för att kunna se detaljerna i appen Xiaomi Wear.

Personligen gillade jag den här Mi Watch, jag tyckte att den var ganska komplett när det gäller funktioner. Naturligtvis hade jag önskat att det åtminstone skulle ge dig möjligheten att kontinuerligt kunna övervaka din blodsyrenivå, även om det är användaren som bestämmer om den funktionen ska vara aktiverad eller inte. Kanske kommer de att lägga till det i en framtida uppdatering.

Jag personligen rekommenderar klockan, speciellt för dem som vill ha en komplett smartklocka utan att betala mer än $ 150 000, och batteriet håller länge om du håller skärmen i normalt läge, inte alltid på.

Tillgänglighet

Xiaomi Mi Watch är tillgänglig i landets Mi Store och även på Mi Store Chiles webbplats. Du hittar den i färgerna Navy (den vi testade), Black and Beige.

När jag skrev den här recensionen var Mi Watch på 99 990 dollar på Mi Store Chiles webbplats, men dess normala pris är $ 139 990.

0 Shares