Hohem iSteady X -recension: fickgimbalen för mindre än 90 euro

0 Shares

Hohem iSteady X

Om du för flera år sedan behövde en mycket dyr utrustning för att vara en upphovsman, år 2021 räcker det med en smartphone och en bra stadig hand. Av denna anledning har vi sett en snabb ökning av gimbal för smartphones, vilket kraftigt ökar kvaliteten på våra videor tack vare en stabilisering värd den bästa OIS. Mer detaljerat i dagens granskning kommer vi att analysera den nya Hohem iSteady X, som är en kompakt och billig gimbal som hjälper dig att höja nivån på ditt skytte.

Hur betedde han sig? Kommer det att vara ett giltigt alternativ till de mest populära märkena? Låt oss ta reda på det tillsammans i artikeln!

Hohem iSteady X Review

Unboxing – Hohem iSteady X

Försäljningspaketet är gjort i grått inbunden och inuti finns följande utrustning:

Hohem iSteady X; stativbas; USB -kabel – USB Type -C för laddning; gimbalrem; gimbalfodral; manualer.

Design och konstruktion

L ‘Hohem iSteady X var tänkt att vara en ficka gimbal och att alltid bäras med extremt lätthet, även i fickorna på ryggsäcken eller kappan. Faktum är att vi talar om en produkt som kan vikas på vissa ställen för att ytterligare minska dess bulk.

Hohem iSteady X

Mer i detaljHohem iSteady X har storleken på 179 x 79 x 39 mm för en vikt på bara 259 gram. Trots sin kompakthet har företaget reserverat för produkten några mycket bra material tack vare polykarbonatkroppen och några aluminiuminsatser.

Jag måste säga att det också motstår stötar och repor ganska bra, därför också kännetecknat av stor soliditet. Små dimensioner betyder inte bara stor rörelsefrihet, utan också användarvänlighet, eftersom alla knappar är lättåtkomliga med tummen och vi aldrig kommer att behöva be om hjälp från den andra handen.

Hohem iSteady X

På tal om knappar, ombord hittar vi följande:

Joystick: låter dig rotera och luta gimbalen under fotografering;Strömknappen: med ett tryck och förlängning kommer vi att slå på / av gimbalen, med en knapptryckning roterar vi smarttelefonen från horisontellt till vertikalt (och vice versa), med två beröringar kommer vi att centrera axlarna.Avtryckaren: med ett tryck tar vi ett foto eller så startar / avslutar vi en inspelning. Med ett dubbel tryck växlar vi från foto till video (och vice versa). Genom att hålla knappen intryckt och samtidigt klicka 2, 3 och 4 gånger på strömbrytaren ändrar vi typ av stabilisering (Pan & Tilt följer, Pan följ, Allt blockerat, POV).Zoom: för att zooma när du är i den egna appen.

Jag vill påpeka att uppenbarligen, förutom stabiliseringsförändringen, kan vissa funktioner bara utnyttjas genom den egna applikationen “Hohem Pro”.

Hohem iSteady X

För resten hittar vi 3 status-lysdioder för batteriet, en grön lysdiod som indikerar stabiliseringsläget, en USB Type-C-ingång för laddning och längst ner ett hus för att skruva fast det medföljande stativet. Det senare är en pärla att inte underskatta eftersom det gör att du kan återhämta sig självständigt om det inte finns någon som gör det åt dig eller har en superstatisk återhämtning.

Tekniska specifikationer

Sammanfattning av mått: 179 x 79 x 39 mm; Vikt: 259 gr; Drifttid: 8 timmar; Batteri: 2000 mAh; Mekaniskt omfång: Panorama 320 °, Roll 320 °, Tilt 320 °; Kontrollerbart område: Panorama 320 °, Roll 320 °, -30 ° / + 30 °; Kompatibla telefoner: vikt ≤ 280 gr, tjocklek ≤11 mm, bredd mellan 55 mm och 90 mm.

Drift och programvara

L ‘Hohem iSteady X det är en produkt extremt enkelt för att använda, måste du faktiskt först ladda ner programmet “Hohem Pro” på din smartphone, registrera och aktivera plats och Bluetooth. Sedan kan du låsa upp stabilisatorarmarna, sätt in smarttelefonen i lämpligt hölje och slå på enheten.

Hohem iSteady X

Vid denna tidpunkt ja kalibreras automatiskt och du kommer att vara redo att använda den i fältet. Från programmet kan du skämma bort dig själv med alla tillgängliga funktioner. Nedan kommer vi att sammanfatta de viktigaste, men för fullständighetens skull lämnar vi också skärmdumparna med de fullständiga menyerna:

Spårning: vi kan välja om vi ska spåra ansiktet eller ett objekt (och eventuellt välja området där det finns). Alternativt kan vi aktivera gestkontrollen, som aktiverar spårningen av ansiktet efter en klapp i händerna eller en gest med fingrarna;Filter: det kommer att vara möjligt att ställa in filter för mer fängslande foton eller filmning;Arbetssätt: vi kan växla de olika stabiliseringslägena bland de ovan nämnda; Vi kan justera svarshastigheten till joystickens rörelser, rotationer och kommandon (och eventuellt vända riktningen);Videoupplösning och fotostorlek: här kommer vi upp till maximalt Full HD vid 30 fps för videor (ändringar enligt smarttelefonen) och 4 format för foton (Standard, 1: 1, 16: 9, 21: 9).

Jag måste säga att detta i vardagsbruk Hohem iSteady X det fungerar riktigt bra tack vare en mycket bra stabilisering om du tänker på referenspriset, liksom enbra spårning av människor och föremål. Smarttelefonen kommer alltid att kunna följa dig i dina rörelser, så länge dessa inte är för snabba (t.ex. en körning eller ett föremål som kastas).

Det slutar inte där, eftersom appen gör den tillgänglig för oss slow motion Att den timelapse (varav vi kan hantera olika parametrar), samt en rad trevliga kreativa lägen som:

Början: en tagning som långsamt roterar 180 ° eller 270 ° beroende på hur du ställer in den. Effekten liknar en start, varför den kallas så;Vyer: klassiskt panoramabild;Slowmotion -inspelning på språng: liknande en timelapse, men också med en översikt;Fantastisk rotation: skott som roterar fritt enligt den musikaliska rytmen;Dolly zoom: går för att utföra en programmerad zoom.

Uppenbarligen har alla dessa lägen parametrar som kan ändras när de väljs.

Autonomi

Under kroppen avHohem iSteady X vi hittar ett batteri från 2000 mAh, vilket gör att vi kan ha en mycket bra autonomi. Trots att tillverkaren deklarerat Åtta timmar av drift, jag personligen hittade ett genomsnitt av 6/7 timmar och jag är fortfarande mycket nöjd. Laddning kommer att ta ca. 2 timmar för att få det från 0 till 100%.

Hohem iSteady X

Slutsatser – Hohem iSteady X

Avslutningsvis hur jag befann mig medHohem iSteady X? Mycket bra. Detta är en produkt gjord med stor omsorg och som har fördelen att behålla kompakta mått utan att göra avkall på funktionalitet och stabilitetens godhet.

Personligen anser jag det som en av de bästa lågprisprodukterna, eftersom den är tillgänglig på Amazon till 89 euro, men tack vare 10 euro kupong kan aktiveras på produktsidan kan vi ta hem den a 79 euro. Så om du letar efter en enhet på grundnivå för att starta din karriär som innehållsskapare bör du överväga detta Hohem iSteady X.

Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

0 Shares