HP Chimera 2 kan vara den första Qualcomm Snapdragon 850-bärbara datorn, …

0 Shares

Vi rapporterade nyligen om två helt nya Qualcomm Snapdragon-processorer, den Snapdragon 850 och den Snapdragon 1000, som verkar redo för bästa tid. Inte för telefoner, dock utan för bärbara datorer. Idag lär vi oss det HP Chimera 2 kan bara inviga en av dessa marker.

Taiwans media rapporterar att den första enheten med en Snapdragon 850-processor är klar. HP Chimera 2 tillverkas av HP och Quanta tillsammans och det verkar som om Lenovo, Dell och andra märken brygger upp liknande produkter. Vad du ser här är en fångst av ett riktmärke som kördes på enheten. Vi har sett mycket hype relaterat till Windows på ARM och anslutna projekt, med ASUS och HP invigde det i slutet av förra året.

Jag pratar om HP Envy x2 och ASUS NovaGo, med deras galen 20+ batteritid. De misslyckades med att ta fart på det sätt som tillverkarna förväntade sig, på grund av begränsad prestanda för den senaste generationen Snapdragon CPU och den inte så effektiva Microsoft-simulatorn när de kör appar. Hur som helst, varje första generationens produkt kommer att ha problem, så den andra generationen är den du ska se upp för.

HP Chimera 2 är en sådan enhet som har en Qualcomm Snapdragon 850 CPU. Den där ska vara en något uppgraderad version av den befintliga Snapdragon 845. Den kommer åtminstone att ha en uppgraderad klockhastighet. GeekBench-resultatet visar 1237 poäng för testet med en enda kärna och 3485 för multikärnan och också frekvensen 3 GHz. Jag är inte särskilt imponerad här när jag ser hur många telefoner som går förbi 4000 multi-core-märket och vi har sett iPhone 8 bryta 10.000 poäng.

Källan talar också om en Snapdragon 950 också under upprättande, bortsett från Snapdragon 1000 som vi redan visste om. Dessa är marker avsedda för 2 i 1 Windows på ARM-maskiner, som kommer att konkurrera med AMD och Intel-monster. Förvänta dig dock inga lanseringar snart, eftersom det talas om Q1-åtgärden 2019.

0 Shares